Clubul lui Mititelu cere FIFA excluderea CS Universitatea Craiova din Liga a II-a

FC Universitatea Craiova, patronat de Adrian Mititelu, a anunţat, joi, pe site-ul său oficial, că a solicitat FIFA să excludă din Liga a II-a gruparea CS Universitatea, finanţată de primărie, şi să îi interzică acesteia să folosească însemnele, culorile şi imnul.

621 afișări
Imaginea articolului Clubul lui Mititelu cere FIFA excluderea CS Universitatea Craiova din Liga a II-a

Adrian Mititelu (Imagine: Remus Badea/ Mediafax Foto)

"Astăzi clubul nostru a sesizat FIFA cu o acţiune împotriva Federaţiei Române de Fotbal şi a SC Club Sportiv U Craiova SA. În cadrul acţiunii am solicitat FIFA să ne admită următoarele capete de cerere: 1. Excluderea SC Club Sportiv U Craiova SA din cadrul competiţiei Ligii a II-a; 2. Obligarea acestei societăţi de a-şi schimba denumirea; 3. Interdicţia de a folosi, de către această societate, a culorilor, însemnelor, imnului, care aparţin de drept clubului nostru; 4. Obligarea în solidar a FRF şi Club Sportiv U Craiova SA de a plăti suma de 50.000 euro, reprezentând daune interese, pentru fiecare zi în care şi-au asumat istoria Clubului de Fotbal Universitatea Craiova. Urmează ca FIFA să stabilească un termen de judecată, cel mai probabil la sfârşitul lunii octombrie a acestui an", se arată în comunicatul FC Universitatea.

În paralel, Fotbal Club Universitatea Craiova a înaintat o plângere penală Direcţiei Naţionale Anticorupţie "pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de către toţi cei implicaţi".

FC Universitatea Craiova şi CS Universitatea Craiova au fost primite în Liga a II-a, în urma şedinţei din 14 august a Comitetului Executiv al FRF.

După excluderea grupării FC Universitatea Craiova, în vara anului 2011, Adunarea Genereală a FRF a oferit, anul trecut, câte un loc în Liga a II-a atât clubului condus de Adrian Mititelu, conform unei hotărâri a Curţii de Apel Bucureşti, cât şi Primăriei Craiova.

Iniţial, primarul Lia-Olguţa Vasilescu l-a susţinut pe Mititelu în disputa sa cu FRF şi în încercarea de a reînscrie echipa în Liga a II-a. Văzând că Mititelu nu reuşeşte să facă rost de banii necesari înscrierii formaţiei în Liga a II-a, Primăria Craiova a decis să formeze o altă echipă în cadrul Clubului Sportiv Universitatea Craiova.

Ulterior, finanţatorul clubului Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, şi-a înscris în competiţie gruparea pe care o conduce.

Mititelu este în conflict cu edilul după ce autorităţile locale din Craiova au evacuat, la 27 iunie, clubul FC Universitatea Craiova de la Stadionul Ion Oblemenco, pentru a face loc noii grupări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici