Clubul Manchester City, acuzat că ar fi încălcat regulile financiare din Premier League. Echipa ar putea fi depunctată sau retrogradată

Clubul Manchester City a fost acuzat luni de Premier League că a furnizat informaţii înşelătoare despre finanţele sale pe o perioadă de nouă ani, când clubul încerca să se impună ca o forţă în fotbalul englez şi european, după ce a fost preluat de un membru al familiei regale din Abu Dhabi.

885 afișări
Imaginea articolului Clubul Manchester City, acuzat că ar fi încălcat regulile financiare din Premier League. Echipa ar putea fi depunctată sau retrogradată

Comunicatul Premier League vine în urma unei investigaţii de patru ani a celei mai populare ligi de fotbal din lume, în urma scurgerilor de e-mailuri ale clubului şi a unor documente ale oficialilor City, publicate de revista germană Der Spiegel în noiembrie 2018.

Premier League detaliază o listă de aproximativ 80 de presupuse încălcări ale regulilor sale financiare de către City în perioada 2009-18, primele nouă sezoane complete sub controlul şeicului Mansour din Abu Dhabi. În acest timp, echipa a câştigat trei titluri de Premier League - în 2012, 2014 şi 2018 - în ceea ce a devenit cea mai de succes perioadă din istoria de 143 de ani a lui City, notează AP.

Liga a acuzat, de asemenea, City de alte 30 de încălcări legate de presupusa sa lipsă de cooperare cu ancheta din decembrie 2018.

Într-un comunicat, echipa din Manchester s-a declarat "surprinsă" de acuzaţii, "în special având în vedere angajamentul extins şi cantitatea mare de materiale detaliate pe care le-a primit EPL".

Unii experţi au declarat pentru BBC că nicio pedeapsă nu poate fi exclusă în acest moment şi că echipa ar putea fi depunctată sau chiar retrogradată

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici