Clubul Pandurii: Comisia de Recurs a lăsat în pronunţare cele două cereri formulate

Clubul Pandurii a anunţat, pe site-ul oficial, că gruparea gorjeană a formulat 2 cereri la Comisia de Recurs a LPF, una în litigiul cu Dinamo şi alta de suspendare a deciziei ligii de a nu programa meciul cu Universitatea Craiova, speţele rămânând în pronunţare.

20 afișări
Imaginea articolului Clubul Pandurii: Comisia de Recurs a lăsat în pronunţare cele două cereri formulate

Clubul Pandurii: Comisia de Recurs a lăsat în pronunţare cele două cereri formulate (Imagine: Mediafax Foto)

"Comisia de Recurs a LPF a lăsat în pronunţare cele două cereri formulate de Pandurii Târgu Jiu. La cererea de revizuire formulată de clubul Pandurii, Dinamo a cerut un nou termen, iar la cererea privind ridicarea sancţiunii de neprogramare la meciuri oficialii clubului au cerut ridicarea acesteia atâta timp cât pe rolul comisiei de recurs se află un dosar în lucru", se arată în comunicatul publicat, joi, pe site-ul clubului gorjean.

Prezent la şedinţa din această seară a Comisiei de Recurs, secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Băloi, a precizat că gorjenii au cerut ridicarea sancţiunii LPF de a nu programa meciul cu Universitatea Craiova, deoarece cererea de revizuire a unei decizii anterioare în cazul Iordache este încă pe rol: "Am solicitat Comisiei de Recurs să ridice sancţiunea de neprogramare la meciuri deoarece cererea de revizuire nu a fost dezbătută pe fond, la cererea clubului Dinamo care a cerut o amânare, iar atât timp cât mai avem şanse de a câştiga acest proces, nu este normal să fim sancţionaţi cu neprogramarea la meciuri. Am solicitat membrilor comisiei şi Ligii Profesioniste de Fotbal să se gândească la faptul că printr-o decizie eronată au lăsat pe drumuri peste 200 de fotbalişti care aveau meciuri programate la acest final de săptămână. Facem referire la echipa a doua şi juniorii clubului şi echipa din Liga I. Ne-a surprins în mod neplăcut faptul că membrii Comisiei pentru soluţionarea litigiilor, prin încheierea pe care au făcut-o, au dat toată vina pe Comisia de Recurs a LPF care nu a ţinut cont de hotărârea definitivă şi irevocabilă a Curţii de Apel Craiova".

Daniel Băloi a afirmat că preşedintele LPF Dumitru Dragomir nu este convins "sută la sută" de vinpvăţia clubului Pandurii. "Pandurii Târgu Jiu şi-a reafirmat încă o dată poziţia avută în ultima vreme, aceea că dreptatea este de partea sa. Iar LPF îi revine toată responsabilitatea privind neprogramarea meciului dintre Pandurii şi Craiova. Domnul Dragomir nu poate pasa la infinit responsabilitatea acestor decizii doar către comisiile jurisdicţionale, pentru că atunci când a preluat aceste comisii de la FRF a declarat public că va veghea ca legile să fie respectate. În acest moment, Pandurii este pe cale să moară cu dreptatea în mână, iar el priveşte pasiv tot ce se întâmplă în curtea sa. Sancţiunea de neprogramare a unui club la meciuri este poate cea mai gravă sancţiune prevăzută de regulamente şi nu poţi fi de acord cu ea decât dacă e sigur sută la sută din vina celui sancţionat. Eu cred că în acest moment domnul Dumitru Dragomir nu este convins sută la sută de vinovăţia clubului Pandurii Târgu Jiu", a precizat Băloi.

Clubul Pandurii Târgu Jiu nu a obţinut, joi, la Comisia de Recurs suspendarea deciziei LPF de nu programa meciul cu Universitatea Craiova, din etapa a VII-a a Ligii I, ca urmare a litigiului cu Dinamo Bucureşti, au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, joi, că formaţia Pandurii Târgu Jiu nu va fi programată la partida cu Universitatea Craiova, din etapa a VII-a a Ligii I, deoarece gruparea gorjeană nu şi-a achitat o datorie de 500.000 de euro către clubul Dinamo Bucureşti.

Litigiul dintre dintre cele două grupări datează din 2009, după ce "alb-roşii' au cerut să fie pusă în aplicare clauza din contractul de transfer al lui Ilie Iordache la formaţia din Târgu Jiu, conform căreia clubul gorjean se obligă să plătească bucureştenilor suma de un milion de euro dacă jucătorul este declarat liber de contract de la Pandurii.

Iordache a fost transferat definitiv în vara anului 2008 de la Dinamo la Pandurii, apoi a cerut să devină liber de contract, deoarece clubul gorjean nu i-a achitat toate drepturile financiare. Mijlocaşul a fost declarat liber în aprilie 2009 de către Curtea de Arbitraj pentru Fotbal, iar Dinamo a cerut banii conform clauzei din contract.

Clubul Pandurii, care a plătit deja jumătate din sumă, a contestat decizia CAF de mai multe ori, chiar şi în instanţele civile.

Ilie Iordache a revenit în această vară la Târgu Jiu după ce se transferase, între timp, la AEK Atena.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici