Clubul Rapid, sancţionat pentru incidentele din timpul meciului cu Steaua

Clubul Rapid va fi sancţionat pentru modul deficitar în care şi-a îndeplinit atribuţiile ca organizator al partidei de fotbal de duminică seară, în timpul căreia au fost aprinse torţe şi petarde şi afişate bannere cu conţinut obscen, a anunţat, luni, Jandarmeria Capitalei.

14 afișări
Imaginea articolului Clubul Rapid, sancţionat pentru incidentele din timpul meciului cu Steaua

Clubul Rapid, sancţionat pentru incidentele din timpul meciului cu Steaua (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit Jandarmeriei Capitalei, înainte de începerea partidei dintre echipele FC Rapid Bucureşti şi FC Steaua Bucureşti, în jurul orei 21.00 s-a produs o altercaţie în zona Maternităţii Giuleşti, după ce suporteri rapidişti au aruncat cu torţe şi alte obiecte către un grup de suporteri stelişti ce se deplasa spre stadion.

În urma intervenţiei jandarmilor au fost ridicate şi conduse la Secţia 20 Poliţie opt persoane, din care şase suporteri rapidişti pentru provocare şi participare la scandal, un suporter rapidist pentru ameninţări cu acte de violenţă şi un suporter stelist pentru port ilegal de castet.

Jandarmeria Capitalei precizează că după intrarea suporterilor pe stadion, înaintea şi în timpul desfăşurării meciului Rapid - Steaua au fost aprinse torţe şi petarde de către suporterii ambelor echipe şi au fost afişate bannere care aveau mesaje cu conţinut obscen.

Totodată, după încheierea partidei, ca urmare a incidentelor produse pe stadion, au fost conduse la Secţia 20 Poliţie alte 19 persoane, 14 suporteri ai echipei Rapid şi cinci ai echipei Steaua.

Acestora le-au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea a 15 infracţiunii de deţinere şi folosire în incinta arenei sportive a obiectelor artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice, 13 infracţiuni fiind constatate la suporterii echipei Rapid şi două la suporterii echipei Steaua, şi le-au fost date 11 amenzi în valoare totală de 2.900 de lei.

Trei suporteri rapidişti au primit interdicţie de a intra pe stadione la competiţiile sportive pe o perioadă de un an.

Jandarmeria Capitalei a mai anunţat că pentru modul deficitar în care şi-au îndeplinit obligaţiile prevăzute de Legea 4/2008, atât clubul FC Rapid Bucureşti, ca organizator al jocului sportiv, cât şi societatea specializată de pază şi protecţie vor fi sancţionate contravenţional.

De asemenea, introducerea şi afişarea pe timpul desfăşurării partidei a bannerelor cu mesaje cu conţinut obscen vor face obiectul unei informări a Ligii Profesioniste de Fotbal în vederea analizării şi luării măsurilor ce se impun.

Potrivit unor surse din Jandarmerie, Clubul Rapid riscă sancţiuni similare cu cele aplicate săptămâna trecută Clubului Dinamo, pentru incidentele care au avut loc în timpul partidei de fotbal dintre Dinamo şi Steaua, în urma cărora Jandarmeria Capitalei a sancţionat Clubul Dinamo cu 100.000 de lei, pentru nerespectarea obligaţiilor ce-i revin, prin lege, organizatorului unui meci de fotbal şi a propus Federaţiei Române de Fotbal suspendarea stadionului din Ştefan cel Mare.

Echipa Rapid Bucureşti a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul susţinut, duminică seară, pe stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu, în compania formaţiei Steaua Bucureşti, în derbiul etapei a XIV-a a Ligii I.

Suporterii formaţiei Rapid au afişat, pe parcursul partidei, mai multe banere: "Sunteţi născuţi prin decrete nu din sentimente", "Din '89 nu v-aţi schimbat deloc / vă dăm o brichetă să vă daţi foc", "Recrutăm liceeni cu 10 la purtare / să fim o peluză ascultătoare", "Club cu istorie cumpărată / speraţi iar la o brichetă aruncată".

De asemenea, galeria formaţiei giuleştene de la peluza a II-a au aprins mai multe torţe în timpul meciului.

În minutul 87, din galeria Stelei s-a mai aruncat o petardă, care a produs din nou panică la tribuna oficială, suporterii intrând din nou în conflict cu oficialii LPF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici