Clubul Sportiv Dinamo sărbătoreşte sâmbătă 68 de ani de la înfiinţare

Clubul Sportiv Dinamo sărbătoreşte, sâmbătă, 68 de ani de la înfiinţare, iar George Cosac, preşedintele clubului, a transmis un mesaj cu ocazia acestui eveniment, potrivit unui comunicat oficial remis MEDIAFAX.

166 afișări
Imaginea articolului Clubul Sportiv Dinamo sărbătoreşte sâmbătă 68 de ani de la înfiinţare

Clubul Sportiv Dinamo sărbătoreşte sâmbătă 68 de ani de la înfiinţare

Pe 14 mai 1948, într-o clădire de pe strada Lipscani din Capitală, se iscălea actul de naştere al CS Dinamo, structură sportivă ce a devenit rapid un simbol al marii performanţe. Documentul iniţial consemna existenţa a trei secţii: fotbal, şah şi tenis de masă. Acum, Dinamo are 24 de ramuri sportive, majoritatea din sfera disciplinelor olimpice.

Excelenţa în sport se cuantifică în medalii, iar din acest punct de vedere, Dinamo a aşezat în vitrina sportului românesc, în aproape şapte decenii de existenţă, un număr record de trofee: 125 de medalii olimpice (36 aur, 41 argint, 48 bronz), 1009 mondiale (329 – 327 – 353) şi 1221 europene (383 – 401 – 437). Dinamo este cel mai prestigios şi mai titrat club sportiv al României.

De-a lungul timpului, numele mari ale sportului românesc au concurat sub culorile alb-roşii. De la Elisabeta Lipă şi Doina Ignat, la Georgeta Andrunache şi Viorica Chermeş (canotaj), de la Leon Rotman şi Ivan Patzaichin, la Florin Popescu (kaiac-canoe), de la Mihaela Peneş şi Argentina Menis, la Constantina Diţă şi Marian Oprea (atletism), de la Nicolae Martinescu şi Ion Cernea, la Ştefan Rusu (lupte), de la Dan Grecu, la Marius Urzică şi Marian Drăgulescu (gimnastică), de la Nicolae Linca, la fraţii Simion (box), de la Ion Ţiriac şi Virginia Ruzici, la Horia Tecău (tenis), de la Ştefan Petrescu şi Ion Dumitrescu, la Alin Moldoveanu (tir), de la Constantin Niculae, la Corina Căprioriu (judo).

George Cosac, împuternicit preşedinte al CS Dinamo: "14 mai este o sărbătoare a tuturor dinamoviştilor. În această zi vreau să le mulţumesc sportivilor, antrenorilor şi tehnicieni care au clădit reputaţia şi aura de succes a acestui club. Sunt 68 de ani lungi şi frumoşi, pe care i-am parcurs având alături Ministerul Afacerilor Interne, dar şi dragostea fanilor din toată ţara. Trecutul ne obligă, iar gândurile şi energiile noastre sunt canalizate acum spre Jocurile Olimpice de la Rio, dar şi spre competiţiile viitoare. Dinamo are ca de fiecare dată o prezenţă consistentă în lotul olimpic şi sunt convins că până la încheierea listelor de participare, numărul sportivilor dinamovişti calificaţi va creşte. Începând cu 1956, Dinamo nu a lipsit de pe prima treaptă a podiumului olimpic şi sperăm să păstrăm tradiţia şi la Rio, în pofida dificultăţilor prin care trece sportul românesc".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici