Cluburile din Liga a II-a nu mai vor ca meciurile lor să fie listate la casele de pariuri

Cluburile din Liga a II-a au boicotat, luni, seminarul organizat de FRF şi AFAN, având ca temă combaterea meciurilor trucate, pentru că nu mai doresc ca partidele echipelor lor să fie listate la casele de pariuri, a declarat preşedintele grupării Dunărea Galaţi, Auraş Braşoveanu.

89 afișări
Imaginea articolului Cluburile din Liga a II-a nu mai vor ca meciurile lor să fie listate la casele de pariuri

Cluburile din Liga a II-a nu mai vor ca meciurile lor să fie listate la casele de pariuri (Imagine: Shutterstock)

"Lipsa reprezentaţilor din Liga a II-a este un boicot faţă de modul în care înţelege patronatul caselor de pariuri să colaboreze cu respectivele grupări sportive. Este o problemă foarte importantă. S-a încercat un dialog chiar şi pe 5 august, dar a fost refuzat de către reprezentantul caselor de pariuri. Şi cluburile au drepturile lor. Cluburile se simt sub presiune din cauza faptului că sunt listate la casele de pariuri. Cluburile preferă să nu mai fie listate la pariuri pentru a nu mai fi o presiune în plus. Se numesc drepturi de autor", a declarat Braşoveanu, singrul oficial din L2 prezent la seminarul "Don't fix it", organizat de Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori, în colaborare cu FRF şi Patronatul Organizatorilor de Pariuri din România.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a ţinut însă să-i precizeze lui Braşoveanu, care este reprezentantului Ligii a II-a în Comitetul Executiv al FRF, că forul de la Casa Fotbalului este organizatorul competiţiei, fiind cel care poate negocia cu casele de pariuri. "Nu dumneavoastră organizaţi, federaţia organizează. Dumneavoastră vă afiliaţi, dacă vreţi să participaţi, bine, dacă nu vreţi, foarte bine, mergeţi ca Mititelu. Noi suntem organizatorii, dumneavoastră doar participaţi la competiţie", i-a transmis Sandu lui Braşoveanu.

Potrivit unor surse din cadrul unei grupări din eşalonul secund, reprezentanţii cluburilor din Liga a II-a vor să se constituie parte civilă şi să acţioneze în instanţă casele de pariuri în cazul în care vor mai lista meciuri din această divizie. Conducătorii acestor cluburi consideră că li se cuvin echipelor o parte din câştigurile caselor de pariuri în urma listării meciurilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici