Cluburile din Premier League vor retrage siglele jocurilor de noroc pe partea din faţă a tricourilor

Cluburile din Premier League au convenit în mod colectiv să renunţe la afişarea sponsorilor din industria jocurilor de noroc pe partea din faţă a tricourilor lor de meci până la sfârşitul sezonului 2025-26, relatează BBC Sport.

118 afișări
Imaginea articolului Cluburile din Premier League vor retrage siglele jocurilor de noroc pe partea din faţă a tricourilor

Echipa West Ham United, sponsorizată de Betway, o companie de jocuri de noroc

Cu toate acestea, după termenul limită, cluburile vor putea continua să prezinte în continuare mărci de jocuri de noroc în zone precum mânecile tricourilor şi publicitatea pe LED-uri.

Cluburilor li se va permite să obţină noi contracte pentru partea din faţă a tricourilor înainte de termenul limită.

Opt cluburi din prima ligă au companii de jocuri de noroc pe partea din faţă a tricourilor lor, în valoare estimată de 60 de milioane de lire sterline pe an.

Anunţul a fost făcut în urma unei consultări între ligă, cluburile sale şi Departamentul pentru Cultură, Media şi Sport, ca parte a revizuirii în curs de desfăşurare de către guvern a legislaţiei actuale privind jocurile de noroc.

În urma acestei decizii, Premier League va deveni prima ligă sportivă din Marea Britanie care va adopta în mod voluntar o astfel de măsură pentru a reduce publicitatea la jocurile de noroc.

Se aşteaptă ca guvernul să publice o carte albă privind jocurile de noroc după revizuirea legislaţiei în domeniu.

Nu se aştepta ca guvernul să propună interzicerea sponsorizării jocurilor de noroc, planul fiind ca Premier League să fie de acord în mod voluntar cu o schimbare.

Planurile au fost în mare parte aprobate de fostul prim-ministru Boris Johnson înainte de a se retrage.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici