Cluburile PAOK Salonic şi Rapid Viena, sancţionate pentru incidentele din Liga Europa - VIDEO

Gruparea elenă PAOK Salonic şi clubul austriac Rapid Viena au fost sancţionate de UEFA cu disputarea mai multor meciuri cu porţile închise, precum şi cu excluderea din competiţia europeană, decizie cu suspendare, după incidentele cu suporterii de la meciul din Liga Europa, de joia trecută.

157 afișări
Imaginea articolului Cluburile PAOK Salonic şi Rapid Viena, sancţionate pentru incidentele din Liga Europa - VIDEO

UEFA a sancţionat PAOK Salonic şi Rapid Viena pentru incidentele din Liga Europa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

PAOK, grupare la care este legitimat şi Costin Lazăr, va juca următoarele trei meciuri din competiţii europene pe teren propriu cu porţile închise şi a primit o amendă de 150.000 de euro, în timp ce Rapid va juca o partidă fără spectatori şi va plăti suma de 75.000 de euro.

Această sancţiune nu se aplică pentru meciul retur de joi de la Viena. În tur, PAOK s-a impus, scor 2-1.

Cele două cluburi au fost sancţionate şi cu descalificarea sau excluderea dintr-o competiţie europeană. Această sancţiune este însoţită însă de suspendare pe o perioadă probatorie de trei ani.

Forţele de ordine au utilizat gaze lacrimogene pentru a pune capăt incidentelor între suporterii formaţiilor PAOK Salonic şi Rapid Viena, înainte de meciul tur din play-off-ul Ligii Europa, de joi seară, de la Salonic. Debutul meciului a fost întârziat cinci minute pentru a permite disiparea fumului.

Circa 800 de fani austrieci s-au deplasat în Grecia, iar lângă stadion suporterii echipei PAOK au aruncat în direcţia lor cu pietre, sticle şi fumigene. Suporterii au continuat incidentele şi în stadion, fiind nevoie de intervenţia forţelor de ordine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici