Cluj: DNA a reţinut cinci apropiaţi ai lui Becali care aveau asupra lor 1,4 mil. euro

DNA Bucureşti coordonează acţiunea privind reţinerea, miercuri seară, la Cluj-Napoca, a cinci apropiaţi ai lui Gigi Becali asupra cărora s-ar fi aflat suma de 1,4 milioane de euro destinată fotbaliştilor de la Universitatea Cluj, dacă n-ar fi pierdut meciul cu CFR Cluj.

58 afișări
Imaginea articolului Cluj: DNA a reţinut cinci apropiaţi ai lui Becali care aveau asupra lor 1,4 mil. euro

Cluj-Napoca: DNA a reţinut cinci apropiaţi ai lui Becali, care aveau asupra lor 1,7 mil. euro (Imagine: Mediafax Foto)

"Este o acţiune în derulare a procurorilor. Nu putem spune nimic deocamdată. Pot spune doar că acţiunea ţine de DNA central", a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan.

Joi dimineaţă, DNA ar putea difuza, însă, un comunicat pe această temă, cu detalii privind acţiunea.

Reţinerea celor cinci persoane a avut loc în urma unor interceptări telefonice şi a unor filaje, au declarat pentru MEDIAFAX surse din cadrul DNA.

Sursele citate au precizat că cinci persoane din anturajul lui Gigi Becali au fost reţinute într-un restaurant din apropierea municipiului Cluj-Napoca, imediat după încheierea meciului dintre U Cluj şi CFR Cluj.

Conform surselor citate, acţiunea a fost realizată în urma unor interceptări telefonice şi filaje, iar asupra celor cinci s-a găsit suma de 1,4 milioane euro, bani care ar fi urmat să ajungă la U Cluj, dacă ar fi câştigat meciul cu CFR.

La ora transmiterii acestei ştiri, cei cinci se află la sediul DNA Cluj, unde sunt aşteptaţi avocaţii lor.

Cel mai probabil, ei vor fi duşi la Bucureşti pentru continuarea anchetei.

Potrivit Realitatea TV, printre cele cinci persoane reţinute ar fi jucătorul echipei U Cluj, Gigel Coman, fost fotbalist la Steaua.

Conform regulamentului Federaţiei Române de Fotbal, nu se pot da prime altor echipe.

Intervievat în cadrul emisiunii "Fanatic Show" de la Telesport, Gigi Becali, finanţatorul Stelei, a afirmat: "Ce, nu au voie să aibă oamenii mei bani la Cluj? Nu au voie să cumpere terenuri la Cluj?".

La Sport.ro, finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a afirmat că oamenii care au fost reţinuţi de DNA la Cluj aveau asupra lor 1,7 milioane de euro, banii săi, dar a negat că aceştia ar fi fost prime pentru jucătorii Universităţii în cazul în care nu pierdeau în faţa echipei CFR Cluj.

"Nu erau un milion, erau 1,7 milioane de euro. Care e problema DNA-ului? Erau trimişi de mine la Cluj ca să cumpere bomboane şi ciocolată. Cumpăr ce vreau eu! Sunt banii mei şi se pot plimba pe unde vreau eu! Sunt banii mei şi vreau să cumpăr bomboane cu ei, aşa le spun la DNA. DNA-ul trebuie să demonstreze că banii urmau să corupă ceva. Nu interesează pe nimeni unde mergeau banii ăia. Nu dau raportul nimănui ce fac cu banii mei. Pot să justific mâine 50 de milioane cash, nu 1,7 milioane, şi pot să mă plimb cu ei unde vreau", a spus Gigi Becali.

Preşedintele clubului Universitatea Cluj, Anton Doboş, a declarat, în cadrul emisiunii Fanatik Show de la Telesport, că nu ştie de existenţa unor bani destinaţi jucătorilor formaţiei sale. "Nu ştiu, dar din ce spunea Gigi nu era vorba de euro, ci de îngeraşi, trei milioane. Chiar vreţi să ni se pară retrogradarea mult mai grea şi mai urâtă? Nu ştiu nimic din ce s-a întâmplat. Nu au ajuns la Cluj", a spus Doboş.

CFR Cluj a învins, miercuri, în deplasare, cu scorul de 1-0 (0-0), pe Universitatea Cluj şi a devenit astfel campioană la patru sezoane după ce a revenit în prima ligă.

Steaua, contracandidata clujenilor la câştigarea titlului, a învins, pe teren propriu, cu scorul de 5-0 (1-0), pe Gloria Buzău, însă avea nevoie ca CFR Cluj să nu obţină victoria pe Stadionul Ion Moina pentru a termina campionatul pe primul loc.

Potrivit unor surse din FRF, Steaua riscă să i se retragă între şase şi nouă puncte, precum şi o amendă de maxim 200.000 de lei, în cazul în care se dovedeşte că banii găsiţi, miercuri, de DNA la Cluj asupra a cinci persoane apropiate lui Gigi Becali erau destinaţi stimulării financiare a echipei "U" Cluj.

"Dacă se va dovedi asta, atunci Steaua riscă o depunctare între şase şi nouă puncte şi o amendă între 100.000 şi 200.000 de lei. Este vorba de articolul 60 din Regulamentul Disciplinar. Împotriva finanţatorului stelist se poate lua decizia declarării acestuia persona non-grata şi interzicerea oricăror activităţi legate de fotbal. Dacă procurorii au făcut această reţinere înseamnă că aveau ceva informaţii şi au stat la cotitură. O decizie sportivă împotriva Stelei se va putea lua abia când se termină procesul şi se dă un verdict. Dacă îi prindea în vestiar cu banii era scandalul secolului, aşa vor trebui să facă dovada că banii erau destinaţi Universităţii Cluj, ceea ce e foarte greu", au declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, surse federale.

Depunctarea Stelei va surveni în ediţia de campionat în care se va finaliza procesul, iar sancţiunea sportivă va fi pusă în aplicare de către comisiile federale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici