CM-2018-2022: Un responsabil FIFA vrea publicarea rezultatelor anchetei

Rezultatele anchetei pentru corupţie în cazul acordării organizării Cupei Mondiale din 2018 Rusiei şi celei din 2022 Qatarului trebuie anunţate public, a declarat, miercuri, un înalt responsabil al FIFA, care reprezintă Asia.

88 afișări
Imaginea articolului CM-2018-2022: Un responsabil FIFA vrea publicarea rezultatelor anchetei

CM-2018-2022: Un responsabil FIFA vrea publicarea rezultatelor anchetei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pentru o deplină transparenţă, cred că este important ca raportul atât de aşteptat în privinţa anchetei comissiei de etică - crucial pentru a asigura buna conducere a FIFA - să fie pe deplin divulgat şi deschis publicului. Acest lucru nu va face decât să ajute comunitatea fotbalului să meargă înainte în procesul de reformă a instituţiilor noastre în interesul fotbalulu", a declarat prinţul Ali Bin Al Hussein.

Prinţul Ali Bin Al Hussein este vicepreşedintele FIFA, reprezentând Asia, şi conduce federaţia naţională din Iordania.

Comisia de etică a FIFA, condusă de fostul procuror american Michael Garcia, urmează să anunţe, la începutul anului 2015, rezultatele unei anchete cu privire la atribuirea controversată a Mondialului din 2018 Rusiei, dar şi a ediţiei următoare Qatarului. Cele 350 de pagini ale raportului Garcia au fost remise FIFA în 5 septembrie.

Acest raport reprezintă rezumatul unei anchete de un an, care a constat în audierea a mai mult de 75 de martori pentru un dosar de peste 200.000 de pagini.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici