CM 2018 | Anglia s-a calificat în sferturile de finală în dauna Columbiei, după loviturile de departajare / Tabloul complet al "sferturilor"

Franţa, Uruguay, Rusia, Croaţia, Brazilia, Suedia, Anglia şi Belgia sunt echipele calificate în sferturile de finală ale Mondialului.

3198 afișări
Imaginea articolului CM 2018 | Anglia s-a calificat în sferturile de finală în dauna Columbiei, după loviturile de departajare / Tabloul complet al "sferturilor"

CM 2018 | Anglia s-a calificat în sferturile de finală în dauna Columbiei, după loviturile de departajare / Tabloul complet al "sferturilor"

Sferturile de finală e prezintă astfel:

Franţa - Uruguay

Brazilia - Belgia

Rusia - Croaţia

Suedia - Anglia

Anglia este ultima echipă calificată în sferturile Cupei Mondiale din Rusia. Este pentru prima dată în istoria englezilor la un turneu final când reuşesc să câştige în urma loviturilor de departajare. A fost 4-3 în faţa Columbiei, după ce, la finalul celor 120 de minute de joc, scorul a fost 1-1.

Anglia a reuşit să ajungă în sferturile Cupei Mondiale după 12 ani de absenţă.

Cele 120 de minute au fost însă lipsite de spectaculozitate, a fost un meci fragmentat şi tensionat. Prima şansă a englezilor a venit în minutul 6, când Ospina a respins şutul din lovitură liberă al lui Young. Kane a reluat peste poartă din poziţie incomodă, după un sfert de oră de joc, iar Trippier a trimis puţin pe lângă poartă din lovitură liberă, înainte de pauză.

În startul reprizei a doua, Anglia a primit penalty, la un duel între Kane şi Carlos Sanchez, iar atacantul lui Tottenham a transformat impecabil. A fost al şaselea său gol la turneul final, prin care şi-a consolidat poziţia de golgheter.

Echipa antrenată de Jose Pekerman a ratat o mare situaţie de egalare pe contraatac, în minutul 81, când Cuadrado a şutat peste poartă din poziţie ideală.

În minutul 90+3, Uribe a tras în disperare de cauză de la mare distanţă, Pickford a avut un reflex uluitor şi a resping mingea care se duce spre vinclu. Din cornerul rezultat, Yerry Mina a marcat cu capul, cu toată opoziţia lui Trippier, aflat pe linia porţii.

În prelungiri, columbienii au fost mai activi, dar ocaziile au apărut la poarta lui Ospina. Rose şi Dier au irosit situaţii favorabile, astfel că ultima echipă calificată în sferturi s-a decis prin şuturile de la 11 metri.

La loviturile de departajare, pentru englezi au înscris Harry Kane, Marcus Rashford, Kieran Trippier şi Eric Dier, în timp ce Jordan Henderson a ratat. Pentru sud-americani au transformat Radamel Falcao, Juan Cuadrado şi Luis Muriel, iar Mateus Uribe şi Carlos Bacca au ratat.

Echipa lui Gareth Southgate va lupta pentru un loc în semifinale cu Suedia, pe 7 iulie, la Samara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici