Codoban: FC Vaslui mi-a făcut o propunere de a stinge litigiul pe care nu o puteam accepta

Impresarul Ionel Codoban a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că preşedintele FC Vaslui, Ciprian Damian, i-a făcut o propunere inacceptabilă de a stinge litigiul şi, după ce a refuzat-o, oficialul i-a transmis că bagă gruparea moldavă în insolvenţă pentru a nu-i plăti suma datorată.

129 afișări
Imaginea articolului Codoban: FC Vaslui mi-a făcut o propunere de a stinge litigiul pe care nu o puteam accepta

Ciprian Damian, preşedintele FC Vaslui (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

"Ei au făcut o mare parte din plată, în baza aceluiaşi contract. Despre restul nu vreau să mai vorbesc. În momentul în care s-a semnat contractul între părţi a fost totul OK. În momentul în care şi-au îndeplinit dorinţa, au avut jucătorul Antal acolo, s-a semnat contractul de muncă, cel cu Galaţi şi cu mine, a fost totul în regulă, iar acum... Hai să fim serioşi! Mie îi pare rău că s-a ajuns aici, dar nu s-a ajuns aici din cauza mea, vă rog să mă credeţi. Nu ştiu exact care este suma care mi-o mai datorează, credeţi-mă, avocatul s-a ocupat de toată problema. Eu am avut o singură întâlnire de două minute acum vreo trei săptămâni, la federaţie, cu domnul Damian, dar dumnealui a discutat din avion, iar eu eram jos undeva. Mi-a făcut o propunere pe care nu o puteam accepta. Şi mi-a zis că în cazul în care nu sunt de acord bagă clubul în insolvenţă. M-a speriat cu asta de m-a rupt. Că tot nu o să iau niciun ban. Bine, asta e! Respect Vasluiul şi pe domnul Porumboiu, dar cred că rezolvarea problemei e tot în mâinile lor", a declarat Codoban.

Impresarul consideră decizia Comsiei de Disciplină a FRF de a depuncta clubul FC Vaslui ca fiind una firească: "Eu nu pot comenta dacă se poate sau nu soluţiona acest litigiu. Nu pot anticipa decizia comisiei. E problema avocatului, a clubului, pentru a se găsi o soluţie, poate pentru a se rezolva pe cale amiabilă sau nu. Ce pot spune este că această punere în executare este o decizie normală şi firească. Este o decizie definitivă, irevocabilă şi executorie. În rest nu vreau să comentez declaraţiile domnilor Porumboiu sau Damian. Nu vreau să-mi spăl rufele în public sau să fac afirmaţii calomnioase la adresa cuiva. Respect Vasluiul, respect conducătorii şi jucătorii. Eu atât pot spune, s-a încheiat un contract care nu a fost respectat de către una din părţi. În rest, totul e poveste. Nu se poate merge nici la TAS, nicăieri. Ei nu au plătit după trei luni, aici e toată chestia. Nu valoarea sumei contează, ci termenul în care se achită datoria după ce se dă hotărârea definitivă şi executorie. Dar fiecare interpretează regulamentul aşa cum crede de cuviinţă".

Ionel Codoban a dezminţit faptul că ar fi reprezentat toate părţile la negocierile privind transferul jucătorului Liviu Antal de la Oţelul la FC Vaslui. "Nu am reprezentat toate părţile. Nu vreau să dezbat acest aspect. Nu vreau să fac dezbatere pe acest subiect. Este părerea dumnealor, dar ştiu destul de bine că nu este aşa. Dacă comisiile au decis ceva, eu ce pot spune, că ăia sunt toţi nişte oameni care nu se pricep? Vasluiul a atacat cu recurs, iar Comisia de Recurs a păstrat decizia. Vasluiul a avut o singură obiecţie, că s-a calculat TVA la penalităţi, ceea ce nu trebuia să se întâmple. Şi Comisia de Recurs a admis. Asta a fost singura obiecţie", a mai spus Codoban.

Echipa FC Vaslui a fost sancţionată cu scăderea a opt puncte din cele acumulate în actuala ediţie a Ligii I de către Comisia de Disciplină a FRF ca urmare a litigiului cu agentul de jucători Ionel Codoban.

"Prin prezenta vă aducem la cunoştinţă că în şedinţa Comisiei de Disciplină din data de 2 octombrie 2013 s-a hotârât respingerea cererii de repunere pe rol formulată de SC Sporting Club SA Vaslui, ca neîntemeiată. Respingerea contestaţiei la executare şi cererea de suspendare a executării, ca inadmisibile. În baza art.24, lit. C, pct. 1, lit. b din Regulamentul privind Statutul şi Transferul Jucătorilor de Fotbal, decide sancţionarea SC Sporting Club SA Vaslui cu interzicerea dreptului de a transfera şi sau legitima jucători în calitate de club cesionar; scăderea de puncte asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicată - de punctare 8 puncte; pentru perioada 25.07.2013 – 08.08.2013 – 2 puncte; 09.08.2013 – 23.08.2013 – 2 puncte; 24.08.2013 – 09.09.2013 – 2 puncte; 10.09.2013 – 24.09.2013 – 2 puncte", se menţionează într-o scrisoare a comisiei adresată FC Vaslui şi publicată pe www.frf.ro.

De asemenea, Comisia de Disciplină a acordat termen la 16 octombrie 2013, ora 14.00, dată la care gruparea FC Vaslui trebuie să prezinte dovada plăţii faţă de creditorul Ionel Tătar Codoban pentru a evita în continuare depunctarea. "În conformitate art. 115 alin. 1 aveţi dreptul să solicitaţi în scris comunicarea motivării hotărârii în termen de 3 (trei) zile de la comunicarea acesteia. În situaţia neexercitării acestui drept, hotărârea devine irevocabilă. Declararea recursului se face în conformitate cu art. 116 din Regulamentul Disciplinar al Federaţiei Române de Fotbal", se mai precizează în adresa citată.

Agentul Ionel Tătar Codoban se află în litigiu cu gruparea FC Vaslui în urma transferului jucătorului Liviu Antal de la Oţelul Galaţi, efectuat în iunie 2012.

FC Vaslui ocupă locul zece în Liga I, cu 11 puncte acumulate după ce a disputat opt partide.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici