COMENTARIU: Fotbalul cu frac alb şi papion roşu

Imaginea fotbalului nu are cum să fie fiica fostei "ghete de aur" Mateuţ, Natalia, îngrămădindu-se să-i vâre în gură microfonul lui Gigi Becali la "nunta anului". Imaginea fotbalului trebuie să rămână măcar cea a lui Cornel Dinu, urmărind un meci jalnic, în beznă, de la geamul spitalului.

869 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU: Fotbalul cu frac alb şi papion roşu

COMENTARIU: Fotbalul cu frac alb şi papion roşu (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Google news pentru "Dinamo" nu găseşte rezultate decât de la nunta anului, centenarului, mileniului, mega-evenimentul, ultra-chermeza organizată cu ocazia oficializării amantlâcului lui Borcea. "Vezi aici imagini exclusive", "uite colea cum a dansat naşul", "ghici cât a costat nunta", "care crezi că e melodia aleasă pentru dansul miresei", "i s-au văzut ori nu chiloţii miresei?". Cam astea sunt rezultatele pe care le dă Google despre fotbal.

Care fotbal? Fotbalul şi-a pus frac alb şi papion roşu, s-a suit în limuzină şi s-a distrat la "cea mai luxoasă locaţie", într-un ambient de bun gust, pe muzica inegalabilului Adi Minune, unul dintre cei doi "regi" în viaţă ai României, alături de Hagi. Care Majestatea Sa Mihai I?

Opulenţa e vulgară? Nooooo... Atâtea cuvinte precum "homar", "creveţi", "ficat", "trufe", "icre negre", "avocado", "brânzeturi Franţa", combinate cu "slănină", "şorici", "tobă", "caş de stână", "berbecuţ", "sărmăluţe" nu aveau cum să nu fie bine digerate pe muzica lui Adi de la Vâlcea şi stropite cu Dom Perignon.

Imaginea fotbalului a fost duminică Natalia Mateuţ, fiica fostei vedete dinamoviste Dorin Mateuţ, angajată reporter la una dintre emisiunile "tabloide". Aranjat după ultima modă, pe tocuri de 12, cu rochie mulată pe forme, ochelari de soare "Giangoico Berbuncianos", ultimul "trăsnit inexistent" în materie de fashion, fotbalul se îmbrâncea cu alţi 30 de reporteri şi 50 de gealaţi la geamul întredeschis al "limuzinei de lux". De parcă ar putea exista limuzină de doi lei. Imaginea era completată de "ginerică" cu trei straturi de fond de ten şi păr vopsit. Înviase Elvis la maturitate şi venise să cânte "Hound Dog" şi "Devil in Disguise" la Biserica Adormirii Maicii Domnului din Pipera, vis-a-vis de casa becaliană.

Între timp, Cosmin Moţi şi Marius Niculae au înscris cu capul. Din faze fixe. Două la număr. Atât a putut să vadă Cornel Dinu de la geamul Spitalului de Urgenţă, în meciul care ar fi trebuit să fie un derbi, dintre Dinamo şi campioana Oţelul Galaţi. A stins lumina în salon şi s-a uitat la fotbalul care devenise chiar el, slăbit şi bolnav. Mister, să nu mori!

(Comentariu realizat de Adrian Ţone, adrian.tone@mediafax.ro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici