COMENTARIU: Suporter - susţinător, simpatizant al unui sportiv sau al unei echipe sportive

"Susţinător, simpatizant al unui sportiv sau al unei echipe sportive" - aceasta este definiţia din Dicţionarul explicativ al limbii române pentru substantivul masculin suporter, definiţie în care pare că nu se regăsesc "suporterii" echipelor româneşti.

135 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU: Suporter - susţinător, simpatizant al unui sportiv sau al unei echipe sportive

COMENTARIU: Suporter - susţinător, simpatizant al unui sportiv sau al unei echipe sportive (Imagine: Bogdan Dinca/Mediafax Foto)

Steaua - O parte dintre autointitulaţii suporteri ai echipei Steaua au decis să boicoteze partida cu Victoria Brăneşti după ultimele evenimente de la clubul din Bulevardul Ghencea. Ei şi-au dorit ca decizia lor să fie urmată şi de alţi suporteri ai formaţiei Steaua iar la primul meci al lui Ilie Dumitrescu pe banca tehnică a echipei "roş-albastre" jucătorii stelişti să nu fie susţinuţi de suporteri. Astfel, au împânzit oraşul cu afişe "Nimeni la meci" şi s-au prezentat la casele de bilete înaintea partidei cu Victoria Brăneşti cu bannere prin care îndemnau şi alte persoane să le urmeze protestul şi să nu meargă la meci.

Dinamo - La pauza meciului Dinamo - Rapid scorul era 2-0 pentru formaţia antrenată de Marius Şumudică. O parte din vestita galerie dinamovistă de la PCH a decis să părăsească stadionul ca formă de protest faţă de jocul slab al echipei. În repriza a doua, Dinamo a marcat trei goluri şi a câştigat derbiul bucureştean.

Rapid - La meciul din deplasare cu Dinamo, "suporterii" rapidişti au beneficiat de 400 de bilete din partea clubului gazdă. Privelegiaţii fani rapidişti care au putut urmări meciul de pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare s-au bătut între ei înaintea începerii meciului, forţele de ordine fiind nevoite să intervină cu spray-uri lacrimogene.

ANTI- Element de compunere însemnând "împotrivă", "în contră", "opus", care serveşte la formarea unor substantive şi adjective.

Dacă echipa pe care afirmă că o susţin are de suferit de pe urma lor, pot fi numiţi anti-suporteri?

(Comentariu realizat de Florin Radu, florin.radu@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici