Comisia de Apel a decis ca Rapid şi Dinamo să joace cu spectatori

Comisia de Apel a FRF a decis, joi, anularea sancţiunilor cu suspendarea terenului dictate de Comisia de Disciplină cluburilor Rapid şi Dinamo, păstrând însă amenzile, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul general al grupării giuleştene, Constantin Zotta.

2 afișări
Imaginea articolului Comisia de Apel a decis ca Rapid şi Dinamo să joace cu spectatori

Directorul general al echipei Rapid Bucureşti, Constantin Zotta

"Ni s-a acceptat parţial, atât nouă, cât şi celor de la Dinamo, memoriul depus. Mai exact ni s-a ridicat sancţiunea cu suspendarea terenului, păstrându-se doar amenda de 30.000 de lei noi", a spus oficialul rapidist.

Zotta a explicat că membrii comisiei au judecat după noul regulament, aprobat de Comitetul Executiv al FRF în luna octombrie. "Am beneficiat de schimbarea Regulamentului Disciplinar din octombrie. A fost aplicat articolul 33, în care se menţionează că dacă cei care au săvârşit faptele au fost prinşi şi amendaţi de Jandarmerie atunci clubul este supus doar penalizărilor financiare atâta timp cât nu este recidivist. Nici noi şi nici Dinamo nu suntem recidivişti având în vedere că noul regulament este din luna octombrie", a spus Zotta.

În ciuda deciziei luate, joi, Dinamo ar putea juca totuşi fără spectatori partida cu UTA din cadrul etapei a XVII-a a Ligii I, gruparea alb-roşie urmând să fie judecată, vineri, de Comisia de Disciplină a FRF pentru incidentele de la derbiul cu Steaua.

Aceasta este cea de-a doua decizie în favoarea clubului Dinamo luată de Comisia de Apel, după incidentele din prima etapă a Ligii I, când Comisia de Disciplină a sancţionat gruparea din Şoseaua Ştefan cel Mare tot cu disputarea a două etape fără spectatori. Atunci suporterii dinamovişti s-au bătut cu forţele de ordine.

Comisia de Disciplină a FRF a decis pe 21 noiembrie ca echipa Dinamo să dispute două meciuri pe teren propriu fără spectatori, iar Rapid o partidă cu porţile închise, după incidentele de la întâlnirea dintre cele două formaţii, câştigată de rapidişti cu scorul de 2-0. De asemenea, clubul Dinamo a fost amendat cu 50.000 de lei, iar Rapid cu 30.000 de lei. Cele două grupări au fost suspendate pentru incidentele de la partida din 4 noiembrie, din etapa a XV-a a Ligii I, dar şi pentru scandările rasiste ale suporterilor.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici