Comisia de Disciplină a amânat pentru joi judecarea cazului Dinamo - Rapid

Comisia de Disciplină a FRF a amânat, până joi, la solicitarea clubului Dinamo, judecarea incidentelor cu caracter rasist de la partida cu Rapid, contând pentru sferturile de finală ale Cupei României, informează surse federale.

2 afișări

Dinamo a solicitat amânarea pentru a-şi putea formula apărarea în acest caz.

La meciul de la Piteşti, fanii dinamovişti au afişat mai multe bannere cu tentă rasistă la adresa celor rapidişti, printre care: "Din nou pe stadion miroase a esenţă de rom", "Vrabia mălai visează", "Nu toţi ţiganii sunt rapidişti, dar toţi rapidiştii sunt ţigani"

De asemenea, suporterii dinamovişti au scandat şi au mai şi insultat verbal fanii adversarilor: "Luaţi-vă zborul!", "Nespălaţilor". Susţinătorii "alb-roşii" au mai strigat către cei ai echipei giuleştene următoarele: "Cât e scorul, ciorilor?", "Noapte bună, ciorilor!", "Zburaţi acasă!", "Antonescu de trăia pe ţigani îi omora".

FC Rapid a solicitat Comisiei de Disciplină a FRF sancţionarea FC Dinamo cu depunctarea şi suspendarea terenului propriu pentru scandările rasiste ale suporterilor alb-roşii la meciul direct din sferturile de finală ale Cupei României.

Acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a afirmat că antrenorul Marian Rada trebuia să retragă echipa de pe teren la meciul cu Dinamo din sferturile de finală ale Cupei României, din cauza scandărilor rasiste ale fanilor echipei "alb-roşii".

Potrivit unor surse din cadrul FRF, Dinamo ar putea pierde la masa verde partida cu Rapid, contând pentru sferturile de finală ale Cupei României, din cauza scandărilor cu caracter rasist ale fanilor dinamovişti la adresa celor rapidişti.

Echipa Dinamo s-a calificat, miercuri, în semifinalele Cupei României, după ce a învins, cu scorul de 4-2 (2-1), formaţia Rapid, într-o partidă disputată la Piteşti, contând pentru sferturile de finală ale competiţiei. În semifinale, Dinamo ar urma să întâlnească, la 29 aprilie, formaţia FC Timişoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici