Comisia de Recurs a LPF, în pronunţare pentru miercuri, în cazul Varga-Bălan

Comisia de Recurs din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) va anunţa miercuri, la ora 10.00, decizia în cazul dreptului de joc al jucătorilor giuleşteni Dacian Varga şi Tiberiu Bălan la meciul Rapid - FC Timişoara (scor 1-0), din etapa a XX-a a Ligii I.

16 afișări
Imaginea articolului Comisia de Recurs a LPF, în pronunţare pentru miercuri, în cazul Varga-Bălan

Comisia de Recurs a LPF, în pronunţare pentru miercuri, în cazul Varga-Bălan (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

Preşedintele Consiliului de Administraţie al echipei Rapid, Ion Taban, a declarat, după audierile care au avut loc marţi, la Comisia de Recurs a LPF, că probabil nici această instanţă nu poate faţă presiunilor.

"S-a judecat, iar acum se deliberează. Se invocă iarăşi valabilitatea dreptului de joc, dacă nu au ce să invoce legat de exercitarea dreptului de joc. Deci se revine la valabilitatea dreptului de joc pentru care FC Timişoara şi-a retras contestaţia, dar aşa înţeleg ei să discute, la fel ca acea decizie a Comisiei pentru Soluţionare a Litigiilor, care din punctul meu de vedere este un abuz. Probabil nici această Comisie de Recurs nu poate face faţă presiunilor. Când cineva se antepronuţă e greu să rezişti la presiuni, dar noi suntem decişi să ducem această luptă", a precizat Taban.

La rândul său, directorul executiv al clubului FC Timişoara, Gheorghe Chivorchian, a declarat, la ieşirea de la audieri, că gruparea pe care o reprezintă nu ar fi făcut contestaţie dacă ar fi considerat că nu are dreptate "chiar şi un procent" în cazul Varga-Bălan.

"Deocamdată Comisia nu a luat o decizie. Domnul Taban nu are de ce să fie supărat, dacă ai greşit trebuie să plăteşti. Dacă noi, FC Timişoara, am fi fost convinşi că nu avem dreptate chiar şi unu la sută, noi n-am fi făcut acea contestaţie. Moral nu ar fi trebuit să câştigăm aceste puncte, dar dacă există regulamente şi legi pentru fotbal atunci trebuie să le respectăm. Bune, rele, ele au fost votate de Adunarea Generală. Dacă vor veni, aceste trei puncte sunt foarte importante pentru economia clasamentului şi sper ca atunci când vor fi la noi să nu ne fie rău de înălţime", a precizat oficialul echipei bănăţene.

Directorul executiv al FC Timişoara, Gheorghe Chivorchian, a adăugat că şi-ar dori ca Varga şi Bălan să evolueze pentru Rapid: "Mi-aş dori să joace Varga şi Bălan pentru că sunt fotbalişti. Nu ştiu când au semnat acele acorduri de transfer. Ele au fost înregistrate la clubul Rapid în 1 februarie, dar ca şi convenţii civile au fost înregistrate la 2 februarie. Eu ca jucător m-aş fi dus la responsabilul de la Rapid şi l-aş fi întrebat dacă pe data de 2 februarie mi s-a dat dreptul de joc pentru Liga I, atunci de ce nu joc".

FC Timişoara a contestat, la 8 martie, la Comisia de Disciplină a LPF, dreptul de joc la Rapid al fotbaliştilor Dacian Varga şi Tiberiu Bălan, în partida directă din cadrul etapei a XX-a a Ligii I. Oficialii grupării timişorene au precizat atunci că se consideră îndreptăţiţi să câştige meciul cu 3-0 la masa verde, acuzând nereguli în transferurile şi legitimările jucătorilor Varga şi Bălan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici