Comisia de Recurs a menţinut sancţiunea Rapidului dar a redus amenda la 20.000

Comisia de Recurs a Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a menţinut în cadrul şedinţei de miercuri sancţiunea dictată de Comisia de Disciplină împotriva grupării FC Rapid prin care aceasta era obligată să dispute un meci cu porţile închise, informează site-ul oficial al clubului giuleştean.

15 afișări
Imaginea articolului Comisia de Recurs a menţinut sancţiunea Rapidului dar a redus amenda la 20.000

Comisia de Recurs a menţinut sancţiunea Rapidului dar a redus amenda la 20.000 (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

În consecinţă, partida Rapid - Universitatea Cluj, din cadrul etapei a XVI-a a Ligii I, se va disputa, vineri, de la ora 20.30, cu porţile închise.

Membrii Comisiei de Recurs au redus însă în şedinţa de miercuri penalitatea financiară acordată clubului Rapid la 20.000 de lei.

Comisia de Disciplină a FRF sancţionase, vineri, cu 40.000 de lei penalitate financiară şi suspendarea pentru o etapă a Stadionului Giuleşti-Valentin Stănescu ca urmare a incidentelor produse de proprii suporteri la partida cu Steaua din sferturile de finală ale Cupei României - Timişoreana.

Clubul Steaua a primit iniţial două etape de suspendare a stadionului propriu, dar Comisia de Recurs a FRF a redus, sâmbătă, sancţiunea la o singură etapă cu porţile închise.

Steaua s-a calificat în semifinalele Cupei României, după ce a învins, joi, pe arena "Giuleşti-Valentin Stănescu", cu scorul de 1-0 (0-0), formaţia Rapid, în sferturile de finală ale competiţiei.

Partida a fost întreruptă timp de opt minute, în prima repriză, după ce fanii stelişti au aruncat cu zeci de petarde în teren şi înspre tribuna oficială a stadionului. În minutul 11 al partidei, suporterii stelişti au început să arunce cu petarde, torţe, scaune şi beţe de la steaguri pe teren, arbitrul Alexandru Tudor luând decizia de întrerupere a meciului.

Forţele de ordine au intervenit şi i-au evacuat pe fanii stelişti pe la Peluza I. Mulţi dintre susţinătorii echipei Steaua au fost loviţi de jandarmi în timpul evacuării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici