Comitetul Executiv al FRF a votat dezafilierea clubului Universitatea Craiova

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a votat, miercuri, dezafilierea clubului Universitatea Craiova deoarece gruparea olteană a refuzat să îşi retragă plângerile înaintate în instanţele civile împotriva selecţionerului Victor Piţurcă şi FRF.

620 afișări
Imaginea articolului Comitetul Executiv al FRF a votat dezafilierea clubului Universitatea Craiova

Comitetul Executiv al FRF a votat dezafilierea clubului Universitatea Craiova (Imagine: Shutterstock)

Conform unor surse din cadrul FRF, propunerea de dezafiliere a fost făcută de preşedintele Mircea Sandu, şi a fost votată de 10 dintre cei 14 membri ai Comitetului Executiv. S-au abţinut directorul general al clubului Oţelul Galaţi, Marius Stan, şi reprezentantul fotbalului feminin, Marian Pălărie.

De la şedinţă au lipsit preşedintele executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea şi preşedintele AFAN, Dumitru Costin.

Decizia Comitetului Executiv al FRF va fi supusă ratificării în cadrul Adunării Generale a Federaţiei Române de Fotbal care ar urma să fie convocată în termen de 15 zile.

După şedinţa Comitetului Executiv din 8 iulie, FRF a transmis clubului Universitatea Craiova să-şi retragă acţiunile în instanţele civile împotriva Federaţiei Române de Fotbal, în caz contrar urmând să fie dezafiliată.

Universitatea Craiova a retrogradat în Liga a II-a la finalul sezonului trecut. Finanţatorul Adrian Mititelu este în conflict cu preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, cu selecţionerul Victor Piţurcă şi cu alţi oameni de fotbal. Finanţatorul Universităţii Craiova a deschis mai multe acţiuni în instanţă, contestând unele decizii ale comisiilor FRF şi LPF luate în defavoarea clubului său. Totodată, Mititelu susţine că a depus plângeri la Parchet şi la DNA împotriva unor oameni de fotbal, pe care îi acuză de constituire în "grup infracţional" în scopul controlării fotbalului românesc.

Înfiinţată la 5 septembrie 1948, gruparea Universitatea Craiova are în palmares patru titluri de campioană şi şase Cupe ale României. Formaţia olteană este prima echipă din România care a disputat o semifinală de cupă europeană (Cupa UEFA, ediţia 1982-1983).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici