Comitetul Internaţional Olimpic anunţă că nu a decis încă dacă boxul va fi inclus la Jocurile de la Los Angeles 2028

  • Comitetul Internaţional Olimpic anunţă că nu a decis încă dacă boxul va fi prezent la Jocurile de la Los Angeles 2028.
  • Boxul nu a fost inclus într-un program iniţial pentru Jocurile Olimpice din 2028, dar ar putea fi adăugat dacă va răspunde preocupărilor etice.
201 afișări
Imaginea articolului Comitetul Internaţional Olimpic anunţă că nu a decis încă dacă boxul va fi inclus la Jocurile de la Los Angeles 2028

În urma unei reuniuni a comitetului executiv al CIO, organizaaţia a declarat că includerea sportului va fi „discutată într-o etapă ulterioară", relatează BBC Sport.

O investigaţie independentă a susţinut că boxul trebuie să ia măsuri privind problemele etice pentru a-şi asigura viitorul olimpic.

Un raport împărtăşit luni a constatat o „cultură istorică de manipulare a meciurilor", inclusiv la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016.

După întâlnirea de vineri, CIO a declarat: „Dacă boxul va fi inclus sau nu în programul sportiv al Jocurilor Olimpice de la Los Angeles 2028 va fi discutat ulterior".

CIO a precizat că organismul de guvernare mondial, Asociaţia Internaţională de Box, nu va fi autorizat să organizeze competiţia de box la Paris 2024 sau calificările pentru aceste jocuri - o repetare a unei decizii similare luate înainte de Jocurile de la Tokyo.

„Decizia este centrată pe sportivi şi pe nevoia de a oferi certitudine cu privire la competiţiile olimpice şi calificările care duc la Paris 2024", se arată în declaraţie.

„Ea vine în urma problemelor continue şi foarte îngrijorătoare ale IBA, cum ar fi conducerea sa şi sistemul de arbitraj şi de judecată".

Jocurile din 2026 vor avea un număr record de probe feminine

Consiliul a aprobat, de asemenea, programul pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Milano Cortina din 2026.

Programul include un număr record de 50 de evenimente feminine şi va avea cea mai mare participare feminină la o ediţie a Jocurilor de iarnă, de 47%.

Printre modificări se numără trei probe de schi alpinism - un nou sport olimpic care presupune schiatul în urcare şi coborâre.

De asemenea, va exista o probă de skeleton cu echipe mixte, probe separate de dublu feminin şi dublu masculin la sanie, probele de schi freestyle şi proba individuală de sărituri cu schiurile de pe trambulina mare, pentru femei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici