Comitetul Internaţional Olimpic: Armstrong să prezinte autorităţilor antidoping dovezile pe care le are

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) i-a cerut, vineri, într-un comunicat, americanului Lance Armstrong să colaboreze cu autorităţile antidoping pentru a se pune astfel punct unui "episod întunecat" din sport.

272 afișări
Imaginea articolului Comitetul Internaţional Olimpic: Armstrong să prezinte autorităţilor antidoping dovezile pe care le are

Comitetul Internaţional Olimpic: Armstrong să prezinte autorităţilor antidoping dovezile pe care le are (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu poate fi loc pentru dopaj în sport şi CIO condamnă fără reţineri acţiunile lui Lance Armstrong şi pe toţi cei care caută avantaje incorecte faţă de ceilalţi competitori dopându-se. Acum îi cerem lui Armstrong să prezinte toate dovezile pe care le are autorităţilor antidoping abilitate, astfel încât să punem punct acestui episod întunecat şi să mergem înainte, mai puternici şi mai curaţi", se arată în comunicatul forului olimpic.

CIO menţionează că este o zi tristă pentru ciclism, dar ar putea exista şi o parte pozitivă dacă dezvăluirile lui Armstrong vor contribui la "tragerea unei linii sub vechile practici".

"CIO şi partenerii săi continuă să ducă o luptă împotriva dopajului. Metodele nu sunt perfecte, dar sunt din ce în ce mai bune, paşapoartele sangvine şi posibilitatea ca sportivii să fie testaţi oricând, în competiţii şi în afara competiţiilor, demonstrându-şi eficienţa. Însă aşa cum s-a văzut şi în acest caz, lupta împotriva dopajului necesită cooperarea şi implicarea multor părţi, inclusiv a autărităţilor publice", adaugă sursa citată.

Lance Armstrong a recunoscut pentru prima oară în public, într-un interviu acordat realizatoarei TV Oprah Winfrey, că a luat produse dopante în timpul carierei sale cicliste, după mai mult de zece ani în care a negat acest lucru.

El a răspuns "da" atunci când realizatoarea TV Oprah Winfrey l-a întrebat dacă s-a dopat în timpul celor şapte victorii la Turul Franţei (1999-2005), într-un prim interviu acordat după ce a fost radiat pe viaţă din ciclism.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici