Competiţiile test pentru Paris 2024 vor perturba traficul din capitala Franţe. Urmează cinci zile de haos

Evenimentul test de triatlon pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024, programat între 17 şi 20 august, va provoca cinci zile de perturbări ale traficului în capitala Franţei.

326 afișări
Imaginea articolului Competiţiile test pentru Paris 2024 vor perturba traficul din capitala Franţe. Urmează cinci zile de haos

Sursa foto: MediafaxFoto

Competiţia este unul dintre cele trei concursuri de acest tip operate de Comitetul de organizare a Jocurilor, după cel de navigaţie de luna trecută de la Marsilia şi cel de mountain bike, programat să aibă loc la Élancourt, pe 24 septembrie.

De asemenea, va servi şi ca serie de ştafete mixte de triatlon mondial şi Cupa Mondială de Triatlon Para.

În capitala franceză, întreruperea traficului este aşteptată să înceapă la 16 august, de la ora 6 dimineaţa, urmând să fie afectate de la Avenue des Champs-Élysées, în arondismentul opt, până la Rue de Grenelle, în al şaptelea, precum şi poduri şi străzi din apropiere

Acest lucru a provocat indignarea unora, iar organizaţia de promovare a ciclismului Paris en Selle şi-a exprimat îngrijorarea.

"În plus faţă de biciclişti, accesul şi siguranţa pietonilor sunt inexistente, iar aceştia sunt în mod clar puşi în pericol la nivelul podului Alexandre III", se arată într-o declaraţie a grupului.

Poliţia pariziană a apărat închiderea drumurilor pentru acest eveniment şi pentru viitoarele evenimente test din această lună.

Campionatele mondiale de canotaj pentru juniori de la Vaires-sur-Marne au început astăzi şi urmează să se desfăşoare până pe 6 august, în timp ce etapa a patra a Cupei Mondiale de înot în ape deschise este programată pentru 5 şi 6 august.

Cupa Mondială de tir cu arcul de la Les Invalides, din 19-20 august, încheie apoi un program încărcat de evenimente de testare care urmează să fie organizate de federaţiile internaţionale respective.

"Este vorba de pregătirea pentru gestionarea simultană a mai multor evenimente organizate într-un sector restrâns, de studierea logisticii anumitor zone complexe şi de asigurarea bunei desfăşurări a evenimentelor de pe Sena", se arată într-un comunicat al Primăriei Parisului.

Pont Alexandre III este programat să găzduiască probe de triatlon, para triatlon şi înot maraton, plus o parte din competiţiile de ciclism pe şosea, la Paris 2024.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici