Componenţa grupelor de calificare la CE masculin din 2012

Componenţa grupelor de calificare la Campionatul European de handbal masculin din 2012, după tragerea la sorţi de luni de la Belgrad:

49 afișări
Imaginea articolului Componenţa grupelor de calificare la CE masculin din 2012

Componenţa grupelor de calificare la CE masculin din 2012 (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Grupa 1 - Ungaria, Macedonia, Bosnia şi Herţegovina, plus câştigătoarea grupei A preliminare

Grupa 2 - Croaţia, Spania, România, Lituania

Grupa 3 - Polonia, Slovenia, Ucraina, Portugalia

Grupa 4 - Suedia, Slovacia, Muntenegru, plus câştigătoarea grupei C preliminare

Grupa 5 - Germania, Islanda, Austria, plus câştigătoarea grupei B preliminare

Grupa 6 - Norvegia, Cehia, Olanda, Grecia

Grupa 7 - Danemarca, Rusia, Belarus, Elveţia.

La turneul final, la care vor participa 16 echipe, sunt calificate direct Franţa, deţinătoarea titlului continental, şi Serbia, în calitate de naţiune organizatoare. În afara celor două reprezentative, alte 37 de echipe naţionale, printre care şi România, vor lupta pentru celelalte 14 locuri rămase, în grupe de calificare, ale căror meciuri se vor juca între 27 octombrie 2010 şi 12 iunie 2011.

Din urna a patra valorică, 12 formaţii (adică Letonia, Israel, Estonia, Italia, Belgia, Bulgaria, Cipru, Finlanda, Turcia, Luxemburg, Georgia şi Marea Britanie) vor juca o fază preliminară a calificărilor, în iunie 2010, sub forma a trei grupe de câte patru echipe, doar prima clasată urmând a intra în grupele ulterioare de calificare.

Pentru turneul final al CE din 2012 s-au format şapte grupe a câte patru echipe, primele două clasate urmând a obţine calificarea la competiţia programată între 17 şi 29 ianuarie 2012.
CE din Serbia va fi găzduit de oraşele Belgrad, Nis, Novi Sad şi Vrşeţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici