Condescu: Comisiile FRF trebuiau să se sesizeze în cazul meciului cu FC Vaslui

Preşedintele clubului Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, a declarat, vineri, că, în opinia sa, comisiile FRF ar fi trebuit să se autosesizeze în legătură cu faptul că FC Vaslui a folosit, la meciul cu echipa gorjeană, şase jucători extracomunitari.

9 afișări
Imaginea articolului Condescu: Comisiile FRF trebuiau să se sesizeze în cazul meciului cu FC Vaslui

Condescu: Comisiile FRF trebuiau să se sesizeze în cazul meciului cu FC Vaslui (Imagine: Mediafax Foto)

"Eu am avut o discuţie cu domnul Porumboiu (n.r. - finanţatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu) pe această temă, dar mai întâi l-am întrebat pe antrenorul Emil Săndoi cum a putut face această greşeală. El mi-a spus că nu e nicio greşeală şi că lui i s-a transmis că Zmeu are cetăţenie română. Nu este de competenţa noastră să aflăm dacă e aşa sau nu, ci a comisiilor federaţiei. Că suntem simpatici sau antipatici, FC Vaslui nu trebuie să se supere pe noi atunci cânt sunt şi ei la rândul lor trimişi la comisie. Cred că n-au rost nici ironii aici şi nici altfel de răutăţi. E un caz pe care comisia trebuie să-l rezolve. Noi nu avem niciun interes şi nu am discutat cu nimeni despre acest lucru. Eu ştiu că domnul Porumboiu ţine foarte mult la regulament şi îl va respecta, iar eu am avut deja o discuţie cu dânsul şi a zis că nu e nicio problemă pentru că Zmeu ar avea cetăţenie română", a declarat Condescu.

Preşedintele Condescu a adăugat că nu clubul Pandurii avea obligaţia să depună contestaţie, ci comisiile FRF trebuiau să se autosesizeze: "Noi nu avem acces la dosarele jucătorilor şi de aceea sunt comisii abilitate care se ocupă de aceste probleme. Comisiile aveau obligaţia să se autosesizeze. Comisia poate să analizeze oricând, nu cred că e un termen anume pentru acest lucru. Nu au trecut nici 30 de zile de la meciul cu CF Vaslui pentru că noi pe 26 aprilie am jucat acolo. E adevărat că cei de la Galaţi au sesizat prima dată, dar lor li s-a răspuns de la Liga Profesionistă că Zmeu are cetăţenie dublă. Sau că N'Doye ar avea şi paşaport portughez. Ei au folosit în acelaşi timp şase jucători extracomunitari", a spus Condescu.

Marin Condescu a precizat că Zmeu este înregistrat ca moldovean la FRF. "Deocamdată, nu s-au omologat rezultatele, iar în acest caz numai comisia poate decide şi poate lua măsuri. Cetăţenia română se publică în Monitorul Oficial şi sunt anumite condiţii în care se obţine. La federaţie, Denis Zmeu este înregistrat ca moldovean, deci nu este cunoscut ca fiind cetăţean român. Conform legislaţiei române, ca să i se acorde cetăţenia Română sunt nişte condiţii pe care Zmeu nu le îndeplinea, deci sub doi ani şi jumătate nu putea obţine în nici un caz cetăţenia", a precizat Condescu.

Potrivit www.prosport.ro, Adrian Porumboiu, finanţatorul echipei FC Vaslui, a afirmat că memoriul depus de către Pandurii este total inutil: "Din câte ştiu eu nu este real acest lucru. Oamenii sunt ridicoli, au depăşit termenul în care puteau să conteste. Au avut la dispoziţie, conform regulamentului disciplinar, 48 de ore plus încă 15 zile după meci. De ce nu au făcut atunci dacă aveau dreptate? S-au apucat ei acum să facă valuri degeaba. Ce să mai spun? Sunt simpatici aceşti oameni".

Gruparea Pandurii Târgu Jiu a trimis, vineri, către Comisia de Disciplină a FRF, o solicitare prin care îi cere acesteia să analizeze faptul cã gruparea FC Vaslui a folosit, la meciul direct, contând pentru etapa a XXXII-a, şase jucători extracomunitari. Jucătorii extracomunitari folosiţi de FC Vaslui în acest joc sunt Denis Zmeu din Republica Moldova, Milorad Bukvici, Marko Ljubinkovici, Petar Jovanovici din Serbia, Ousmane N'Doye din Senegal şi Mike Temwanjera din Zimbawe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici