Condescu îl reclamă pe Mircea Sandu şi conducerea LPF

Preşedintele clubului Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, a depus un memoriu la Comisia de Disciplină a FRF, acuzând nerespectarea prevederilor regulamentare din ROAF de către conducătorii fotbalului românesc, în cazul legat de posibila folosire a şase jucători extracomunitari de către FC Vaslui.

15 afișări
Imaginea articolului Condescu îl reclamă pe Mircea Sandu şi conducerea LPF

Condescu îl reclamă pe Mircea Sandu şi conducerea LPF (Imagine: Mediafax Foto)

În textul memoriului depus de Pandurii la registratura FRF sunt reclamaţi toţi cei patru responsabili din conducerea FRF şi LPF pentru săvârşirea unei abateri disciplinare. "Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu vă aduce la cunoştinţă săvârşirea, prin omisiune, a unei abateri disciplinare de către: Sandu Mircea – preşedinte al FRF, Kassai Adalbert - secretar general al FRF, Dragomir Dumitru - preşedinte al LPF şi Alexandru Valentin - secretar general al LPF şi vă solicită să sesizaţi Comisia de Disciplină pentru tragerea la răspundere disciplinară a acestora”, se arată în textul memoriului depus astăzi la sediul FRF de către preşedintele clubului Pandurii.

Preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu, a mai precizat că numai federaţia sau liga se puteau sesiza în cazul abaterii săvârşite de către echipa din Vaslui la meciul din etapa a 32-a pentru că un club nu are evidenţa cetăţeniei jucătorilor echipei adverse: "Este neîndoielnic faptul că la meciul contra echipei noastre, echipa din Vaslui a încălcat prevederile art. 13.7.3. din ROAF folosind mai mult de cinci jucători extracomunitari, iar aceasta este o abatere care se sancţionează cu pierderea jocului cu scorul de 3-0. Regula generală în materia abaterilor este că acestea se urmăresc din oficiu, la sesizarea FRF. Sarcina de a veghea ca activitatea fotbalistică să se desfăşoare cu respectarea strictă a regulamentului revine FRF şi LPF, care prin structurile lor ar trebui să vegheze la respectarea acestora. Clubul Pandurii nu are nici o obligaţie statutară sau regulamentară de a ţine evidenţa cetăţeniei jucătorilor echipei adverse, această obligaţie revenind structurilor legal constituite. Totuşi, aducând la cunoştinţă săvârşirea unei abateri de către echipa din Vaslui, FRF şi LPF trebuiau să sesizeze Comisia de Disciplină asupra acestui caz pentru a se lua măsurile cuvenite şi pentru tragerea la răspundere a celor vinovaţi. Structurile decizionale ale celor două instanţe fotbalistice refuză să îndeplinească obligaţiile prevăzute de Statut şi Regulament.”

În expunerea de motive a memoriului adresat FRF, preşedintele Marin Condescu mai arată faptul că abaterile sunt sesizate sau se omite sesizarea acestora în funcţie de interese: "Învederăm celor două foruri fotbalistice faptul că vom folosi toate procedurile regulamentare şi statutare de atac împotriva atitudinii discreţionare şi părtinitoare a acestora, pentru că, dacă vor, sesizează instanţele disciplinare împotriva unei abateri, iar dacă există alte interese, omit să facă acelaşi lucru. Dacă am lăsa nesancţionate asemenea fapte şi atitudini, ar însemna să întărim prin comportamentul nostru ceea ce începe să devină tot mai evident, faptul că la FRF şi LPF regula de bază devine nerespectarea regulilor.”

Într-un comunicat postat pe site-ul clubului Pandurii, se arată faptul că în paralel se continuă demersurile pentru întocmirea dosarului care va fi trimis la Tribunalul Sportiv de la Lausanne.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici