Condescu: Mircea Sandu ne-a promis că va analiza dosarul echipei Pandurii

Preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu, a declarat că discutat despre cele două memorii depuse de clubul gorjean la Comisia de Disciplină şi Comisia de Apel, cu preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu.

14 afișări
Imaginea articolului Condescu: Mircea Sandu ne-a promis că va analiza dosarul echipei Pandurii

Condescu: Mircea Sandu ne-a promis că va analiza dosarul echipei Pandurii (Imagine: Mediafax Foto)

Oficialul de la Pandurii s-a întâlnit cu preşedintele FRF la meciul amical al naţionalei României cu Muntenegru, Mircea Sandu promiţând că va analiza situaţia de la partida cu FC Vaslui şi va da un răspuns grupării gorjene.

"Am fost la meciul cu Muntenegru al României aseară (n.r. - sâmbătă seară) şi acolo m-am întâlnit cu preşedintele Mircea Sandu. Dânsul a fost plecat din ţară şi nu cunoştea exact situaţia în acest caz, aşa că i-am adus la cunoştinţă tot ce s-a întâmplat pentru că nu a fost informat asupra acestei situaţii. Am lăsat la registratură toate documentele necesare şi rămâne ca în 24 de ore să primim un răspuns. Ne-a promis că va analiza dosarul referitor la această situaţia şi va da o rezoluţie referitoare la cine trebuie să sesizeze Comisia de Disciplină. Acest lucru se va întâmpla luni, când vom decide şi noi ce avem de făcut în continuare", a declarat Marin Condescu.

Preşedintele grupării Pandurii crede că s-a făcut un pas înainte, totuşi, prin faptul că la Comisia de Apel s-a recunoscut că FC Vaslui a folosit mai mult de cinci jucători extracomunitari: "Cel mai important lucru pentru noi în acest caz este hotărârea Comisiei de Apel care ni s-a comunicat deja şi prin care se recunoaşte faptul că FC Vaslui a folosit în meciul cu Pandurii mai mult de cinci jucători extracomunitari. Noi în termen de zece zile aveam posibilitatea de a ne adresa forului următor, care este TAS-ul. Acum, toată lumea este conştientă că s-au încălcat regulamentele şi rămâne să vedem cine este în măsură să sesizeze comisiile. Trist e că federaţia şi liga au pasat de la una la alta responsabilităţile până acum".

Comisia de Apel a FRF a trimis printr-un fax transmis clubului Pandurii hotărârea prin care s-a respins apelul, dar a admis faptul că FC Vaslui a încălcat regulamentele FRF. "Analizând dosarul, Comisia de apel a reţinut ca incontestabilă participarea în acelaşi timp pe teren a unui număr de şase jucători extracomunitari din partea echipei din Vaslui la meciul cu Pandurii din data de 26.04.2008, situaţie care contravine dispoziţiilor art.13.7.2, lit. a din ROAF. Conform ROAF, sesizarea unei astfel de abateri se face pe de o parte din oficiu, de către FRF / LPF, iar pe de altă parte, de către cluburile interesate, prin intermediul contestării", se arată în hotărârea comisiei conduse de Doru Viorel Ursu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici