Condescu: Putem cere comisiilor ca Vranjkovici să vină înapoi gratuit de la Dinamo

Preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu, a declarat că poate cere comisiilor Federaţiei Române de Fotbal (FRF) ca fotbalistul bosniac Vojislav Vranjkovici să revină gratis la gruparea din Târgu Jiu, după ce Dinamo nu a plătit ultima rată de contract.

13 afișări
Imaginea articolului Condescu: Putem cere comisiilor ca Vranjkovici să vină înapoi gratuit de la Dinamo

Condescu: Putem cere comisiilor ca Vranjkovici să vină înapoi gratuit de la Dinamo (Imagine: Mediafax Foto)

"Studiind atent toate documentele de transfer din cazul Vojislav Vrabjkovici cu un avocat, am constatat că putem cere comisiilor de specialitate ale federaţiei ca jucătorul Vranjkovici să vină înapoi gratuit de la Dinamo pentru că nu şi-au achitat ultima rată din contract, chiar dacă ei ar rămâne la să plătească doar două miliarde jumătate cât era suma iniţială", a spus Condescu.

Marin Condescu a explicat cum a ajuns Vranjkovici să valoreze aproape 450.000 de euro în condiţiile în care acum doi ani valora în jur de 70.000 de euro.

"Dinamo avea să ne plătească 2,5 miliarde de lei vechi acum doi ani pe Vranjkovici. Pentru că sunt peste 700 de zile de când Dinamo nu ne-a plătit datoria pentru Vranjkovici. Am verificat documentele şi am constatat că penalitatea este 1 la sută pentru fiecare zi de întârziere deci, conform documentelor, de la ultima rată neachitată se aplică penalitatea din martie 2007, iar 365 su 365 fac peste 700 de zile", a afirmat Condescu.

Preşedintele grupării gorjene consideră că Dinamo a greşit cu intenţie aşteptând prescrierea datoriei în plan sportiv.

"Greşeala celor de la Dinamo a fost una cu intenţie. Au aşteptat să treacă acel an de prescriere a datoriei crezând că ei nu ne mai plătesc nici un ban pentru Vranjkovici şi noi le dăm bani pe Iordache. Dacă a căzut problema cu Vranjkovici, cade şi transferul lui Iordache. Dinamo a greşit crezând că ne va păcăli. Ei au purtat negocieri cu noi doar pentru a trece termenul în care noi ne puteam adresa comisiilor în cazul Vranjkovici. Ei credeau că licenţierea cluburilor şi studiul pe care noi l-am făcut pentru licenţiere nu constituie un document oficial prin care să se recunoască o sumă datorată dar s-au înşelat".

Marin Condescu a precizat că va risca neprogramarea în campionat a echipei sale, dar se va adresa şi tribunalului de la Laussane.

"Este posibil ca Pandurii să nu fie programată în prima etapă dar eu cred că federaţia şi liga îşi asumă o mare responsabilitate pentru că ne vom adresa tribunalului de la Laussane. Din punctul nostru de vedere, comisia care a judecat acest caz a folosit documente neînsuşite de Pandurii pe care le-a introdus Dinamo", a menţionat Condescu.

El consideră că Pandurii este îndreptăţită să ceară neprogramarea în campionat a echipei Dinamo în cazul Vranjkovici.

"Şi Pandurii poate cere neprogramarea celor de la Dinamo în campionat, dar asta ar mai dura şi nu din prima etapă dar putem cere mai târziu. Dar oricum ei se vor folosi de faptul că noi n-am depus nimic la una dintre comisii un memoriu în decurs de un an, pentru că aşa prevede regulamentul. Deşi noi am anunţat inclusiv în cadrul procesului de licenţiere şi avem un răspuns de la Dinamo din ianuarie 2008 în care îşi recunosc datoria faţă de Pandurii".

Pandurii Târgu Jiu urmează să prezinte la Comisia pentru Statutul jucătorului, care se va reuni marţi, toate documentele din cazul litigiului cu Dinamo.

Citeşte şi

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici