Condescu: Vom transfera unsprezece fotbalişti din Portugalia

Preşedintele clubului Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, a anunţat joi, după numirea noului antrenor, portughezul Joaquim Teixeira, că va transfera şi unsprezece jucători din Portugalia.

1 afișare
Imaginea articolului Condescu: Vom transfera unsprezece fotbalişti din Portugalia

Condescu: Vom transfera unsprezece fotbalişti din Portugalia

Condescu a precizat că noul antrenor nu a fost impus de sponsorul portughez al echipei. "Venirea domnului Teixeira nu are nici o legătură cu sponsorii echipei Pandurii din Portugalia, dar are legătură cu cei unsprezece fotbalişti portughezi pe care îi vom transfera”, a explicat Condescu.

Preşedintele grupării din Târgu Jiu a afirmat că se vor aduce jucători pe posturile deficitare şi vor fi dublate şi alte posturi unde activează jucători mai tineri. "Este vorba de nouă jucători care au evoluat în prima ligă şi doi din cea de-a doua ligă portugheză. Vom transfera un portar, un fundaş central, un fundaş stânga, un mijlocaş la închidere, un mijlocaş coordonator, un fundaş dreapta şi doi atacanţi şi ne vom orienta şi către alţi jucători pe alte posturi pentru a încerca să dublăm astfel toate posturile cu jucători portughezi", a spus oficialul.

Marin Condescu a adăugat că nu poate spune deocamdată numele celor unsprezece fotbalişti. "Aceşti jucători sunt o certitudine şi pot să spun că au jucat inclusiv în ultima etapă de sâmbătă şi duminică din campionatul portughez. Vor juca de asemenea şi în prima etapă de anul viitor din şase ianuarie. Este vorba de jucători cu mare experienţă, între 24 şi 29 de ani. Mai avem 16 jucători tineri în echipa actuală şi am văzut la mulţi dintre ei fluctuaţii de formă din cauza vârstei prea mici. De aceea avem nevoie de aceşti jucători cu experienţă care vor semna cu noi contracte pe trei ani. Nu pot să spun numele lor deocamdată, până nu vor semna, dar pot să spun că nu joacă toţi la aceeaşi echipă”, a afirmat Condescu.

Preşedintele clubului din Târgu Jiu a explicat de ce a ales această măsură radicală: "E clar că echipa actuală este retrogradată în acest moment şi dacă mai putem schimba ceva trebuie să transferăm jucători de valoare. Lotul va fi undeva la 24 de jucători activi plus trei portari. Nu aveam o altă soluţie acum la îndemână pentru că după 19 etape suntem pe un loc retrogradabil. Cel mai important obiectiv al nostru acum este salvarea de la retrogradare. În acest scop am negociat cu mai mulţi antrenori. Au fost antrenori români dar şi din afara ţării. Acum am tras linie şi am definitivat, credem noi, în cel mai bun mod, echipa tehnică ce va conduce Pandurii Târgu Jiu din luna ianuarie”, a spus Marin Condescu.

Portughezul Teixeira va semna un contract pe doi ani şi jumătate cu Pandurii Târgu Jiu şi va prelua echipa începând cu data de 7 ianuarie, când va avea loc reunirea lotului. Joaquim Teixeira a fost secundul lui Antonio Oliveira la FC Porto, în perioada 1996-1998, şi la naţionala Portugaliei, în perioada 2000-2002. Din anul 2002, el a pregătit echipe din a doua ligă portugheză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici