Congresul FIFA a votat în favorarea regulii "6+5"

Congresul FIFA a votat, vineri, în favoarea regulii "6 autohtoni plus 5 străini", cerându-i preşedintelui forului internaţional, Joseph Blatter, "să continue să găsească pentru Europa orice mijloace în limitele legii ca acest crucial obiectiv sportiv să fie îndeplinit".

13 afișări
Imaginea articolului Congresul FIFA a votat în favorarea regulii "6+5"

Congresul FIFA a votat în favorarea regulii "6+5" (Imagine: Mediafax/AFP)

"Eram la răscrucea dintre interesele cluburilor şi cele ale echipelor naţionale şi congresul FIFA a arătat foarte clar pe ce drum să o luăm. Împreună cu Franz Beckenbauer şi Michel Platini am ajuns la această soluţie. Congresul a fost încântat de majoritatea copleşitoare, cu 155 de voturi pentru, cinci împotrivă şi 40 de abţineri. Este un suport imens al acestei soluţii. Aplicarea unui asemenea sistem ar începe numai la sfârşitul anului 2010 şi vom începe progresiv cu patru, cinci şi şase autohtoni", a spus Blatter într-o conferinţă de presă, informează The Guardian.

Preşedintele UEFA, Michel Platini, susţine regula "6+5" iniţiată de Joseph Blatter. "Este o problemă spinoasă. Europa nu este într-o poziţie comodă, dar vom face tot ce e posibil să-l ajutăm pe preşedintele FIFA să atingă acest obiectiv. Regula este considerată ilegală de către Uniunea Europeană. Noi, în familia fotbalului, nu suntem de acord. Unele dintre ligi au fost împotrivă, altele în favoarea ei, cluburile în general au fost împotrivă. Noi, cei de la UEFA, ne găsim într-o poziţie grea şi ne-am putea trezi cu un proces. Dar împărtăşesc filozofia şi obiectivele regulii", a spus Platini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici