Video Constantina Diţă Tomescu: Era singura medalie care îmi lipsea

Atleta română Constantina Diţă Tomescu, medaliată cu aur în proba de maraton de la Jocurile Olimpice 2008, a declarat, marţi, la sosirea în România, că a visat mult timp că va termina pe primul loc la Beijing şi că acest trofeu era singurul care îi lipsea din palmares.

537 afișări

"Sunt foarte bucuroasă, foarte fericită că am putut lua medalia de aur. Era singura medalie care îmi lipsea din palmares şi am visat la acest vis de mult să ajung la Jocurile Olimpice şi să iau medalie. Cine nu este fericit când ia o medalie de aur la Jocurile Olimpice? Sunt cel mai fericit om din lume. Era singurul lucru care îmi lipsea", a spus Constantina Diţă Tomescu.

Sportiva română era încrezătoare că va câştiga o medalie la Beijing, însă nu se aştepta să fie chiar cea de aur.

"Am avut o primire extraordinară, mama, familia, cei de la Federaţie, COSR, de la club, primul meu antrenor care m-a descoperit ca sportivă. Sunt încântată de primirea pe care ne-au făcut-o. Nici acum nu-mi vine să cred că am câştigat medalia de aur. Era foarte multă lume la start, elita mondială şi nu mă aşteptam că pot câştiga medalia de aur. O medalie da, dar nu medalia de aur. Nici acum nu-mi vine să cred", a mai spus Constantina Diţă Tomescu.

Atleta română a relatat ce a simţit la finalul cursei de maraton de la Beijing, când a intrat pe Stadionul Olimpic.

"Eram puţin obosită dar n-am mai simţit oboseala din cauză că era atâta lume. Nu mă aşteptam să fie atâta lume la o oră aşa matinală. Am fost surprinsă, m-am bucurat foarte mult când tot stadionul s-a ridicat în picioare. Port medalia cu mine peste tot. Nu i-am făcut încă un loc. Am medalii şi în România şi în State şi atunci nu i-am făcut încă un loc", a precizat Constantina Diţă Tomescu.

Atleta în vârstă de 38 de ani a mai spus că încă mai are timp să se gândească dacă va partipa şi la Jocurile Olimpice din 2012, de la Londra.

Constantina Diţă Tomescu a sosit, marţi, în România, din Statele Unite ale Americii, acolo unde se pregăteşte împreună cu antrenorul său Valeriu Tomescu, după ce a participat la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Atleta a fost întâmpinată de mama sa, Elena Diţă, sora şi soţul acesteia, primul antrenor al său, Mircea Zorilă, preşedintele Federaţiei Române de atletism, Sorin Matei, vicepreşedintele FRA, Gabriela Szabo, antrenorul federal, Zsolt Gyongyossy şi alţi apropiaţi ai atletismului din România. Atleta a fost vizibil emoţionată de primirea făcută şi a primit buchetele de flori cu lacrimi în ochi.

Mama atletei Constantina Diţă Tomescu, Elena Diţă, a întâmpinat-o pe aeroport pe câştigătoarea medaliei de aur la maratonul de la Beijing.

"De mică avea încredere în ea. Era ambiţioasă. Alerga şi prin mirişte. La sapă era «înainte, înainte», ea prima. Şi la şcoală la fel", a spus, cu lacrimi în ochi, Elena Diţă.

Primul antrenor al Constantinei Diţă Tomescu, Mircea Zorilă, prezent şi el pe aeroport la sosirea sportivei, a menţionat că atleta a scris pe o hârtie încă de la 18 ani că va fi cea mai bună din lume.

"Era o fetiţă zveltă care alerga şi n-avea stare deloc. Avea un program foarte greu, se trezea de dimineaţă, pleca la antrenamente, la şcoală, mai ajungea seara târziu acasă. Nu mă aşteptam să câştige aurul acum. Credeam că va veni în primele patru. După kilometrul şapte am fost convins însă că va lua medalia de aur. La Băile Felix, în cantonament, când ea avea 18 ani, le-am pus la toate sportivele mele câte zece întrebări. Ultima întrebare era cum se vede în viitor. Ea a spus că vrea să ajungă o campioană a lumii", a menţionat Mircea Zorilă.

Vicepreşedintele Federaţiei Române de Atletism, Gabriela Szabo, crede că momentul întâmpinării Constantinei Diţă Tomescu reprezintă şi o predare de ştafetă.

"Mă bucur că sunt alături de ea să o întâmpin cu braţele deschide după succesul de la Beijing. Delegaţia României care a plecat la Beijing a fost foarte bine pregătită. De la lotul de atletism am aşteptat o medalie. S-a întâmplat să fie cea de la maraton, unde am avut trei atlete superbe, care au concurat la cel mai înalt nivel. Suntem mândri de această medalie iar eu sunt fericită că am predat ştafeta mai departe. Acum aşteptăm ca pentru Londra 2012 să vină juniorii noştri din spate foarte bine bine pregătiţi şi să preia această frumoasă tradiţie a atletismului românesc şi a sportului românesc până la urmă. Avem mai mulţi atleţi care vin din spate. Mai este şi Marian Oprea care poate să concureze acolo, Mirela Lavric, c are este dubla campioană mondială de juniori, Bianca Perie, şi nu numai. Avem foarte mulţi juniori foarte talentaţi", a spus Gabriela Szabo.

Atleta Constantina Diţă Tomescu a câştigat medalia olimpică de aur în proba de maraton de la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici