Constructorul Honda a vândut echipa de F1

Constructorul japonez de automobile Honda Motor a anunţat, vineri, că a vândut echipa de Formula 1 directorului acesteia, inginerul britanic Ross Brawn.

17 afișări
Imaginea articolului Constructorul Honda a vândut echipa de F1

Constructorul Honda a vândut echipa de F1 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ca urmare a acestei vânzări, proprietatea echipei îi revine domnului Brawn, care intenţionează să facă totul pentru ca team-ul să concureze în acest an în Campionatul Mondial de Formula 1", se arată într-un comunicat al constructorului Honda, care nu a dezvăluit valoarea tranzacţiei.

Ross Brawn, în vârstă de 54 de ani, s-a alăturat echipei Honda din 2007, după ce a lucrat anterior la Ferrari, Benetton, Jaguar şi Arrows.

"Suntem foarte bucuroşi că i-am putut vinde echipa lui Ross Brawn, cu care am trăit provocările competiţiei în F1, şi îi suntem recunoscători pentru decizia sa", a declarat Hiroshi Oshima, responsabilul diviziei automobilism la Honda.

Brawn îi păstrează pe Button şi Barrichello în echipă

Britanicul Jenson Button şi brazilianul Rubens Barrichello, piloţii Honda în 2008, vor fi păstraţi în echipă de către noul proprietar, Ross Brawn.

"Experienţa lor vastă ne va fi indispensabilă pentru a câştiga timp ca să fim pregătiţi pentru prima cursă a sezonului", a spus Brawn.

Ross Brawn nu l-a angajat pe brazilianul Bruno Senna, nepotul lui Ayrton Senna, care spera să devină pilotul echipei Honda.

"Se pare că Brawn a vrut să meargă la sigur, pentru că este mai uşor să colaboreze cu Rubens Barrichello, cu care a muncit mult timp", a declarat Senna, în vârstă de 25 de ani.

Honda şi-a anunţat, la 5 decembrie 2008, retragerea din F1, cauzată de criza economică mondială. În 2008, această echipă a terminat Campionatul Mondial pe locul nouă în clasamentul constructorilor.

Citeşte şi:

Barrichello, convins că va testa un monopost săptămâna viitoare

Honda Racing Team F1, salvată cu bani de la ... Honda

Honda şi-a anunţat retragerea din Formula 1

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici