Contador spune că "din punct de vedere mental" deţine şapte mari tururi în palmares

Rutierul spaniol Alberto Contador, care a câştigat, duminică, pentru a doua oară în carieră Turul Spaniei, a declarat că "din punct de vedere mental" are şapte mari tururi în palmares, în ciuda a două titluri retrase în februarie pentru un test antidoping pozitiv.

203 afișări
Imaginea articolului Contador spune că "din punct de vedere mental" deţine şapte mari tururi în palmares

Alberto Contador (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întrebat de ce a arătat numărul 7 pe podiumul Vuelta, Contador a răspuns: "Din punct de vedere mental este imaginea celor şapte mari tururi pe care le-am câştigat".

"Că o altă cifră apare pe o hârtie este o chestiune secundară. Ceea ce contează este propria mea senzaţie şi impresiile rămase în ochii spectatorilor", a declarat spaniolul, făcând referire la Turul Franţei 2010 şi la Il Giro 2011, retrase ca urmare a suspendării de doi ani pentru un control pozitiv cu clenbuterol la Marea Buclă 2010.

După o procedură lungă, campionul spaniol a fost suspendat în februarie pentru doi ani (în parte retroactiv) de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, revenind în competiţie la 6 august.

În acest caz, rutierul de 29 de ani şi-a susţinut mereu nevinovăţia, spunând că a mâncat carne de vită contaminată cu clenbuterol.

Oficial, rutierul de la Saxo-Bank are în palmares cinci tururi: Turul Franţei 2007 şi 2009, Turul Italiei 2008 şi Turul Spaniei 2008 şi 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici