Continuă scandalul de la Dinamo! "CS Dinamo nu doreşte realizarea investiţiei de modernizare a stadionului, ci rezilierea contractului de asociere, din considerente obscure şi nelegitime"

Clubul Dinamo a reacţionat pe marginea scandalului dintre AFC Dinamo şi CS Dinamo cu privire la modernizarea arenei din "Ştefan cel Mare".

288 afișări
Imaginea articolului Continuă scandalul de la Dinamo! "CS Dinamo nu doreşte realizarea investiţiei de modernizare a stadionului, ci rezilierea contractului de asociere, din considerente obscure şi nelegitime"

Continuă scandalul de la Dinamo! "CS Dinamo nu doreşte realizarea investiţiei de modernizare a stadionului, ci rezilierea contractului de asociere, din considerente obscure şi nelegitime"

Iată comunicatul Fotbal Club Dinamo Bucureşti: 

"Pentru informarea publică, Asociaţia “Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo Bucureşti” (AFC Dinamo - constituită în anul 1994), în insolvenţă, in insolvency, en procedure collective, entitate de drept privat, neguvernamental şi non-profit, precizează următoarele:

1. AFC Dinamo nu este societate comercială, este o asociaţie fără scop patrimonial, non profit, ca urmare orice confuzie indusă în spaţiul public care să sugereze altceva fiind deliberată şi de rea-credinţă. AFC Dinamo este acţionar minoritar al S.C. Dinamo 1948 S.A., deţinătoarea echipei de fotba l„Dinamo Bucureşti’.

2. Între AFC Dinamo şi Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti (CS Dinamo, structura aparţinând Ministerului Afacerilor Inteme) există în vigoare un  contract  de  asociere,  care nu modifică, nu înlătură şi nu diminuează dreptul de proprietate al statului asupra Stadionului „Dinamo”, ci presupune administrarea în comun a acestuia şi a unor construcţii anexe. Tentativa CS Dinamo de a rezilia acest contract  a fost respinsă irevocabil  de instanţa  de judecată,  neputându-se face dovadă unui drept ori a unui interes legitim.

3. AFC Dinamo a propus suspendarea contractului de asociere cu privire  la  toate  bunurile identificate  de  CS  Dinamo  ca fiind  vizate  de  proiectul  de  modernizare  a stadionului „Dinamo” şi retragerea acestora din asociere pe durata investiţiei. Această propunere permite transferul stadionului „Dinamo” către Compania Naţională de Investiţii şi a imobilele conexe, libere de orice sarcini şi realizarea investiţiei de modernizare, în condiţiile legii.

4. CS Dinamo nu doreşte realizarea investiţiei de modernizare a stadionului, ci rezilierea contractului de asociere, din considerente obscure şi nelegitime. De altfel, CS Dinamo, deşi solicită îndeplinirea obligaţiilor contractuale ale asociaţiei noastre, blochează nelegal şi nejustificat, de mai mult timp, exercitarea drepturilor AFC Dinamo prevăzute în contractul de asociere.

5. AFC Dinamo nu poate accepta rezilierea contractului de asociere din două motive:

- suspendarea drepturilor şi obligaţiilor contractuale şi retragerea temporară a bunurilor imobile stabilite sunt suficiente, din punct de vedere legal, pentru a permite transferul stadionului „Dinamo” către Compania Naţională de Investiţii SA pentru realizarea investiţiei de modernizare, rezilierea (desfiinţarea) contractului de asociere nefiind necesară pentru aceasta, fapt confirmat atât de reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, cât şi de cei at C.N.I.-S.A., fiind de domeniul evidenţei pentru orice persoană cu minime cunoştinţe juridice; CNI SA nu emite pretenţii cu privire la caracterul temporar sau definitiv al lipsei de sarcini, nu pune condiţii privind acte sau fapte juridice viitoare, singura condiţie legală fiind aceea ca pe durata realizării investiţiei, respectiv, pe durata cât imobilul se află în gestiunea sa, asupra acestuia să nu existe sarcini;

-AFC Dinamo se află în insolvenţă şi renunţarea, în aceste condiţii, la o potenţială sursă de venituri, atrage răspunderea personală a administratorilor asociaţiei, creditorii (în primul rîd bugetul de stat) fiind lipsiţi de posibilitatea recuperării debitelor printr-un plan de reorganizare. Culpa CS Dinamo, care împiedică deliberat AFC Dinamo să obţină veniturile rezultate din asociere, nu exonerează administratorii asociaţiei de răspundere juridică în faţa creditorilor, chiar dacă AFC DINAMO ESTE O ENTITATE JURIDICĂ NON-PROFIT.

6. Reprezentanţii CS Dinamo şi ai Ministerului Afacerilor Interne se comportă ca şi cum proprietatea privată a statului Ie aparţine personal, introducând în raporturile juridice cu AFC Dinamo  considerente personale şi raţiuni  subiective, lipsite de orice legitimitate.

7. Invitaţia publică, adresată AFC Dinamo, de ministrul afacerilor inteme este lipsită de seriozitate, în condiţiile în care CS Dinamo vrea să impună cu presiune publică şi acţiuni de forţă ceea ce nu a reuşit prin instanţa de judecătă şi refuză orice dialog constructiv. Precizăm că obiectul negocierilor contractuale şi constituie soluţia juridică pentru realizarea investiţiei de modernizare a stadionului ,.Dinamo” şi nu rezilierea contractului de asociere dintre AFC Dinamo şi CS Dinamo.

8. Din punct de vedere legal, dacă propunerea AFC Dinamo de act adiţional la Contractul de asociere este acceptată de CS Dinamo:

- stadionul „Dinamo” poate fi cedat Compacter Naţionale de Investiţii S.A. pentru realizarea investiţiei de modernizare, fiind înlăturate orice impedimente legale;

- niciun drept ori interes legitim şi niciun bun aparţinând statului, Ministerului Afacerilor Inteme sau CS Dinamo nu este diminuat sau vatămat în vreun alt mod.

9. AFC Dinamo răspunde public solicitării ministrului afacerilor interne, înainte de termenul fixat, 26 mai 2017, şi, la rândul său, solicită fixarea unei întâlniri cu loc, dată şi oră precis determinate, între reprezentanţi M.A.I. şi ai AFC Dinamo, în vederea identificării unei soluţii legale. 

Asociaţia Fotbal Club "Dinamo Bucureşti" doreşte realizarea investiţiei de modernizare a stadionului "Dinamo" care să aibă ca rezultat un stadion de fotbal, fără facilităţi pentru alte sporturi, prin investiţia Companiei Naţionale Investiţii CNI-SA.  

Asociaţia Clubul Sportiv " Fotbal Club Dinamo Bucureşti,

prin Administator Special 

Sever-Teodor ROCSIN."

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici