Contra: Narcis Răducan stă tot timpul la televiziuni încercând să obţină trei puncte nemeritate

Antrenorul FC Petrolul, Cosmin Contra, l-a criticat, vineri, pe directorul general al clubului Oţelul Galaţi, Narcis Răducan, despre care a spus că stă mai tot timpul pe la televiziuni încercând să obţină puncte nemeritate.

77 afișări
Imaginea articolului Contra: Narcis Răducan stă tot timpul la televiziuni încercând să obţină trei puncte nemeritate

Narcis Răducan (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

"Stă mai tot timpul pe la televiziuni încercând să câştige trei puncte nemeritate. Se pare că în România se vrea câştigarea meciurilor în afara terenului. Un conducător adevărat cred că ar trebui să ştie să câştige pe teren. Dar face toate acestea pentru că sunt impotenţi pe teren. Am fost atent la paragraful care viza jucătorii extracomunitari, nu ştiam că este o problemă cu cei români. Dacă acel paragraf ar fi fost reintrodus, nu riscam să nu trecem cinci români pe foaie", a declarat Contra.

Clubul Petrolul Ploieşti riscă să piardă cu 0-3 la masa verde trei partide disputate până acum din cauză că a încălcat articolul 46.7.1 litera a) din ROAF care prevede că "echipele din Liga I şi echipele de fotbal feminin au dreptul să folosească maxim 5 jucători extracomunitari în acelaşi timp în teren şi au obligaţia să înscrie în raportul de arbitraj la fiecare joc oficial minim 5 jucători formaţi la nivel naţional".

Acest articol a fost abrogat de o decizie a TAS într-un litigiu dintre CFR Cluj şi FRF, dar ulterior, la 30 august 2013, Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal l-a reintrodus în ROAF fără să îi aducă modificări. Juriştii LPF şi FRF s-au întâlnit în două rânduri, dar nu au ajuns la o concluzie privind modul de aplicare al articolului 46.7.1 litera a) din ROAF.

Cluburile FC Braşov, Oţelul Galaţi şi Concordia Chiajna au depus contestaţii la LPF prin care cer victoria la masa verde în partidele cu Petrolul Ploieşti deoarece formaţia prahoveană a încălcat prevederile ROAF.

Partidele incriminate sunt următoarele: Petrolul Ploieşti - FC Braşov - scor 0-0 (etapa a III-a ), Oţelul Galaţi -Petrolul Ploieşti - scor 1-2 (etapa a IV-a) şi Petrolul Ploieşti - Concordia Chiajna - scor 2-0 (etapa a VII-a).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici