Contra, prezentat oficial la Getafe: Mai avem 11 finale, însă obiectivele sunt mult mai înalte

Antrenorul Cosmin Contra a fost prezentat oficial, marţi, ca tehnician al echipei Getafe CF şi a declarat că gruparea spaniolă are de disputat 11 finale pentru a se salva de la retrogradare, însă el a precizat că obiectivele sale sunt mult mai mari.

175 afișări
Imaginea articolului Contra, prezentat oficial la Getafe: Mai avem 11 finale, însă obiectivele sunt mult mai înalte

Cosmin Contra (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Mi-ar plăcea să umplu stadionul Coliseum şi să vedem dacă preşedintele mă va ajuta. Fac un apel la fani să vină alături de noi. Îi mulţumesc preşedintelui pentru că mi-a oferit ocazia de a antrena clubul care mi-a fost casă timp de cinci ani şi jumătate. Mi-am împlinit visul de a antrena în prima ligă spaniolă", a spus Contra, potrivit marca.com.

Cosmin Contra a afirmat că obiectivele sale la Getafe nu se rezumă doar la salvarea de la retrogradare. "Echipa asta are 11 finale de jucat pentru a ieşi din această zonă, pentru că ambiţiile noastre sunt de un alt calimbru. Băieţii sunt foarte demoralizaţi după 12 meciuri fără victorie, dar vineri vom câştiga cu siguranţă şi vom vedea un alt Getafe", a completat Contra.

Cosmin Contra va debuta pe banca tehnică a grupării spaniole, vineri, pe teren propriu, contra formaţiei Granada, în etapa a XXVIII-a a Primera Division.

Contra a semnat un contract pe doi ani şi trei luni cu Getafe, grupare la care este legitimat şi atacantul Ciprian Marica, devenind primul tehnician român care va antrena o echipă din cel mai înalt eşalon al fotbalului spaniol.

Fostul fundaş a jucat în tricoul formaţiei Getafe în perioada 2005-2009. După încheierea carierei de jucător, gruparea spaniolă i-a oferit primul contract de antrenor principal, el conducând echipa a treia a clubului Getafe între 15 octombrie 2011 şi 21 august 2012.

În afară de Getafe III, Contra a mai antrenat formaţiile Poli Timişoara (din poziţia de antrenor-jucător), CF Fuenlabrada şi, până luni, Petrolul Ploieşti.

Getafe ocupă în acest moment locul 16, cu 27 de puncte, după 27 de etape. Getafe nu a mai câştigat un meci din 29 noiembrie 2013, de atunci echipa spaniolă disputând 12 partide în Primera Division. Getafe a înregistrat în această perioadă o singură victorie, scor 4-1, la 17 decembrie 2013, cu Girona, în returul 16-imilor de finală ale Cupei Spaniei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici