Contra: Steaua nu este în scădere de formă, e favorită în meciul cu Petrolul

Antrenorul formaţiei Petrolul Ploieşti, Cosmin Contra, crede că echipa sa porneşte cu şansa a doua în derbiul cu Steaua, de duminică, însă nu îşi ascunde intenţiile ofensive şi speră să reintre în lupta pentru titlu cu o victorie.

99 afișări
Imaginea articolului Contra: Steaua nu este în scădere de formă, e favorită în meciul cu Petrolul

Cosmin Contra (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Steaua este favorită din toate punctele de vedere. Are o echipă valoroasă, cu mulţi internaţionali. Pare, dar nu este în scădere de turaţie. Ne va fi greu, dar nu imposibil. Ne aşteaptă un joc la capătul căruia putem reveni în lupta pentru titlu. Sper să ne ridicăm la înălţimea unui asemenea meci şi presiunea să nu influenţeze evoluţia jucătorilor mei. Nu sunt mai prejos decât cei de la Steaua, le trebuie încredere. Personal, mi-aş dori o victorie, dar şi un meci egal ne-ar menţine în calcule. Petrolul va juca ofensiv, aşa cum a făcut-o de când sunt eu la echipă. Trebuie ca jucătorii să fie motivaţi şi agresivi, aşa cum au fost la meciul de anul trecut (2-2). Din punctual meu de vedere, nu este vorba despre o revanşă pentru jocul din Supercupă. Atunci au fost multe evenimente în jurul echipei chiar înaintea meciului. Acum nu trebuie să jucăm cu frică. Cred că jucătorii mei au înţeles ceva din eşecul cu Swansea, când au fost prea temători. Sper să fie delegat cel mai în formă arbitru", a declarat Contra.

Tehnicianul nu se poate baza pe Marinescu, Beţa şi Morar, dar, chiar şi în aceste condiţii, unul dintre ei va fi figura în lotul de 18 pentru a completa numărul de cinci jucători români care sunt trecuţi pe raportul de joc. "Duminică nu voi opri în lot un jucător care n-a dat randament în ultimele partide şi nu a confirmat nici la antrenamente. Hamza Younes este la 70 la sută din capacitate, în privinţa lui voi lua o decizie înaintea meciului. Este un jucător de la care eu aştept mai mult. Între Hamza şi Piovacarri, îl prefer, fără discuţie, pe cel dintâi. Săptămâna asta n-am avut condiţii de pregătire. Miercuri şi joi ne-am antrenat pe sintetic la Buftea, iar astăzi la baza noastră, pe un teren greu. Sper ca terenurile să fie bune până la finalul anului, altfel, nu ştiu cui ar servi să se joace etapele care au fost programate", a spus Cosmin Contra.

Antrenorul a confirmat că, în perioada următoare, vor exista discuţii pentru reînnoirea contractelor cu mai mulţi jucători. "Lui Marinescu i s-a propus o nouă înţelegere pentru doi ani, la fel şi lui Achim. Pe listă se mai află Geraldo, Guilherme şi Alcenat. Cu Boudjemaa şi Yamissi negocierile sunt mai delicate", a mai spus Cosmin Contra.

Partida Steaua - Petrolul Ploieşti, din etapa a XVI-a a Ligii I, se va disputa duminică, de la ora 21.00, pe stadionul din Bulevardul Ghencea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici