Contractul de închiriere a stadionului Steaua, reziliat

Ministerul Apărării Naţionale precizează, într-un comunicat, că FC Steaua a întârziat plata chiriei pentru Stadionul Steaua cu peste 60 de zile şi conform înţelegerii dintre cele două părţi, contractul este reziliat automat.

272 afișări
Imaginea articolului Contractul de închiriere a stadionului Steaua, reziliat

Contractul de închiriere a stadionului Steaua, reziliat (Imagine: Bogdan Maran/ediafax Foto)

"Potrivit contractului încheiat pentru perioada 07.01.2010-07.01.2014, SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA are obligaţia contractuală să achite lunar suma aferentă chiriei, iar în cazul în care societatea comercială (chiriaşul) întârzie plata chiriei mai mult de 60 de zile, contractul de închiriere se consideră reziliat de drept, fără somaţie şi fără a apela la instanţele judecătoreşti. Precizăm că, în momentul de faţă, SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA înregistrează întârzieri la plată mai mari de 60 de zile, având datorii ce reprezintă chiria neachitată pentru lunile martie, aprilie 2010 şi penalităţile aferente, în prezent contractul de închiriere fiind reziliat. Totodată, chiriaşul mai are de achitat utilităţi restante către CSA Steaua, în cuantum de aproximativ 20.000 lei", se menţionează în comunicatul M.ApN.

Ministerul Apărării Naţionale a explicat că valoarea chiriei pentru Stadionul Steaua este 21.600 de euro şi a fost acceptată de FC Steaua.

"Ca urmare a derulării, în perioada septembrie-decembrie 2009, a licitaţiei privind închirierea Stadionului Steaua, care cuprinde clădiri şi terenuri în suprafaţă totală de peste 90.000 m.p., aflate în proprietatea statului şi administrarea M.Ap.N. prin CSA Steaua, SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA a consimţit, prin oferta depusă, să achite lunar o chirie în valoare de 21.600 Euro, care a fost stabilită de către un expert autorizat în domeniu.

Din echivalentul în lei al acestei sume, 50 la sută se varsă la bugetul de stat şi 50 la sută se virează CSA Steaua. Referitor la informaţia apărută în presă marţi, 18 mai, potrivit căreia M.Ap.N. ar fi mărit la 65.000 euro suma pe care o are de plătit SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA, precizăm foarte clar că, pe timpul derulării contractului, CSA Steaua nu a modificat clauzele contractului şi nici nu a mărit cuantumul chiriei", se mai precizează în comunicatul M.ApN.

M.Ap.N neagă şi orice implicare a ministrului privind chiria de la Stadionul Steaua:

"În Ministerul Apărării Naţionale, închirierea imobilelor şi terenurilor din patrimoniul ministerului nu este atributul ministrului, ci al structurilor care le au în administrare. În cazul clădirilor şi terenurilor aferente Stadionului Steaua, închirierea acestora este în responsabilitatea unităţii specializate, respectiv Clubul Sportiv al Armatei Steaua (CSA Steaua). În concluzie, afirmaţiile şi acuzaţiile făcute recent la adresa ministrului apărării naţionale şi a Ministerului Apărării Naţionale sunt cel puţin hazardate şi hilare, total lipsite de un fundament real şi legal", concluzionează comunicatul Ministerului Apărării Naţionale.

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, l-a acuzat pe ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, că a mărit chiria la Stadionul Steaua. Becali a precizat că îşi doreşte să mute echipa Steaua pe o altă arenă dar şi să-şi recupereze investiţiile făcute la Stadionul Steaua, cele care nu vor putea fi recuperate, cum ar fi terenurile de antrenament sau nocturna, urmând a fi distruse de el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici