Contractul de închiriere a stadionului Steaua, reziliat

Ministerul Apărării Naţionale precizează, într-un comunicat, că FC Steaua a întârziat plata chiriei pentru Stadionul Steaua cu peste 60 de zile şi conform înţelegerii dintre cele două părţi, contractul este reziliat automat.

255 afişări

Imaginea articolului Contractul de închiriere a stadionului Steaua, reziliat

Contractul de închiriere a stadionului Steaua, reziliat (Imagine: Bogdan Maran/ediafax Foto)

"Potrivit contractului încheiat pentru perioada07.01.2010-07.01.2014, SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA areobligaţia contractuală să achite lunar suma aferentă chiriei, iarîn cazul în care societatea comercială (chiriaşul) întârzie platachiriei mai mult de 60 de zile, contractul de închiriere seconsideră reziliat de drept, fără somaţie şi fără a apela lainstanţele judecătoreşti. Precizăm că, în momentul de faţă,SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA înregistrează întârzierila plată mai mari de 60 de zile, având datorii ce reprezintă chirianeachitată pentru lunile martie, aprilie 2010 şi penalităţileaferente, în prezent contractul de închiriere fiindreziliat. Totodată, chiriaşul mai are de achitat utilităţirestante către CSA Steaua, în cuantum de aproximativ 20.000 lei",se menţionează în comunicatul M.ApN.

Ministerul Apărării Naţionale a explicat că valoareachiriei pentru Stadionul Steaua este 21.600 de euro şi a fostacceptată de FC Steaua.

"Ca urmare a derulării, în perioada septembrie-decembrie 2009, alicitaţiei privind închirierea Stadionului Steaua, care cuprindeclădiri şi terenuri în suprafaţă totală de peste 90.000 m.p.,aflate în proprietatea statului şi administrarea M.Ap.N. prin CSASteaua, SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA a consimţit, prin ofertadepusă, să achite lunar o chirie în valoare de 21.600 Euro, care afost stabilită de către un expert autorizat în domeniu.

Din echivalentul în lei al acestei sume, 50 la sută se varsă labugetul de stat şi 50 la sută se virează CSA Steaua. Referitor lainformaţia apărută în presă marţi, 18 mai, potrivit căreia M.Ap.N.ar fi mărit la 65.000 euro suma pe care o are de plătit SC FotbalClub Steaua Bucureşti SA, precizăm foarte clar că, pe timpulderulării contractului, CSA Steaua nu a modificat clauzelecontractului şi nici nu a mărit cuantumul chiriei", se maiprecizează în comunicatul M.ApN.

M.Ap.N neagă şi orice implicare a ministrului privind chiria dela Stadionul Steaua:

"În Ministerul Apărării Naţionale, închirierea imobilelor şiterenurilor din patrimoniul ministerului nu este atributulministrului, ci al structurilor care le au în administrare. Încazul clădirilor şi terenurilor aferente Stadionului Steaua,închirierea acestora este în responsabilitatea unităţiispecializate, respectiv Clubul Sportiv al Armatei Steaua (CSASteaua). În concluzie, afirmaţiile şi acuzaţiile făcute recent laadresa ministrului apărării naţionale şi a Ministerului ApărăriiNaţionale sunt cel puţin hazardate şi hilare, total lipsite de unfundament real şi legal", concluzionează comunicatul MinisteruluiApărării Naţionale.

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, l-a acuzat peministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, că a mărit chiria laStadionul Steaua. Becali a precizat că îşi doreşte să mute echipaSteaua pe o altă arenă dar şi să-şi recupereze investiţiile făcutela Stadionul Steaua, cele care nu vor putea fi recuperate, cum arfi terenurile de antrenament sau nocturna, urmând a fi distruse deel.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
FOTBAL ,
STEAUA ,
STADION
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.