Contre diplomatice între Israel şi Turcia din cauza unui mesaj transmis de un fotbalist

Un mesaj transmis de un fotbalist israelian care joacă în campionatul turcesc a stârnit contre diplomatice între Israel şi Turcia, potrivit Sky News.

3552 afișări
Imaginea articolului Contre diplomatice între Israel şi Turcia din cauza unui mesaj transmis de un fotbalist

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a acuzat Turcia că acţionează ca „braţul executiv al Hamas”, după ce un fotbalist israelian care joacă în campionatul turcesc a fost reţinut de autorităţi.

„Când pământul s-a cutremurat în Turcia în urmă cu mai puţin de un an, Israelul a fost prima ţară care s-a ridicat şi a oferit ajutorul care a salvat vieţile multor cetăţeni turci. Reţinerea scandaloasă a fotbalistului Shagiv Yehezkel este o expresie a ipocriziei şi ingratitudinii. În acţiunile sale, Turcia serveşte ca braţ executiv al Hamas”, a spus Gallant, făcând referire la cutremurul care a devastat Turcia şi Siria anul trecut.

Turcia şi preşedintele Tayyip Erdogan s-au opus vehement Israelului după începutul conflictului din Gaza. În plus, Erdogan a refuzat să numească Hamas organizaţie teroristă şi a acuzat guvernul lui Benjamin Netanyahu de crime de război.

Fotbalistul Sagiv Jehezkel de la Antalyaspor a fost reţinut pentru interogatoriu după ce şi-a manifestat solidaritatea cu oamenii ţinuţi ostatici de Hamas în Gaza. Jucătorul le-a spus poliţiştilor că a cerut doar încetarea războiului, atunci când a afişat un bandaj pe încheietura mâinii cu cuvintele „100 de zile 7.10”, cu referire la atacurile din 7 octombrie. Se pare că Jehezkel a fost eliberat, dar ar putea fi deportat în Israel, susţin surse din Turcia.

Fotbalistul israelian a fost suspendat şi de Antalyaspor, clubul său din Turcia. Duminică, el a înscris pentru echipa sa în partida din Superliga Turciei cu Trabzonspor şi apoi a arătat mesajul de pe mână. Jucătorul în vârstă de 28 de ani a acţionat împotriva „valorilor naţionale”, a declarat clubul Antalyaspor pe site-ul său oficial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici