Copa America 2016 - ediţie specială. Unde se va desfăşura competiţia ce marchează centenarul Conmebol

Confederaţia Sud-americană de Fotbal (Conmebol) a anunţat, joi, că ediţia din 2016 a Copei America va fi organizat de Statele Unite ale Americii, dar Federaţia Americană şi conducători ai Concacaf au spus că anunţul este prematur.

95 afișări
Imaginea articolului Copa America 2016 - ediţie specială. Unde se va desfăşura competiţia ce marchează centenarul Conmebol

Statele Unite va organiza o ediţie specială Copei America în 2016 (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Pentru a sărbători 100 de ani, Conmebol a decis organizarea unui turneu, între cele două ediţii oficiale ale Copei America din 2015 şi 2019. Ediţia specială din 2016 ar urma să reunească cele zece echipe din America de Sud, Mexic, SUA şi alte patru reprezentative din zona Concacaf (America de Nord, Centrală şi Caraibe).

"Pentru a celebra un secol de existenţă, Conmebol, preşedinţii de federaţii şi membrii Comitetului Executiv au decis organizarea unui turneu în Statele Unite ale Americii, în iulie 2016", se arată în comunicatul Conmebol.

În schimb, Concacaf şi Federaţia Americană au menţionat că încă nu s-au stabilit toate detaliile. "Chiar dacă pentru echipele din zona Concacaf şi pentru suporteri ar fi o experienţă formidabilă participarea la Copa America din 2016, trebuie spus că mai sunt detalii de pus la punct. Intenţia există, dar este cale lungă până la oficializare", a declarat Enrique Sanz, secretarul general al Concacaf.

"Ideea unui turneu centenar cu cele mai bune echipe de pe continet este realmente interesantă, dar noi încă nu ne-am dat acordul. Mai sunt lucruri de pus la punct alături de cei din Conmebol", a spus Sunil Gulati, preşedintele Federaţiei Americane.

Conmebol a mai anunţat că formaţiile Japoniei şi Mexicului au fost invitate să participe la Copa America din 2015, care va avea loc în Chile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici