Copos: Adevărata dramă economică a verii va fi la Dinamo

Acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, susţine pe blogul său personal că "adevărata dramă economică a verii" se va produce la Dinamo şi nu la gruparea giuleşteană, criza financiară urmând să producă pagube şi la alte cluburi din Liga I.

12 afișări
Imaginea articolului Copos: Adevărata dramă economică a verii va fi la Dinamo

Acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos (Imagine: Constantin Vlădescu/Mediafax Foto)

"În condiţiile prezente, a face risipă de resurse, indiferent că este vorba de oameni, de bani, de timp sau de materiale, este o adevărată crimă. Cei care dispreţuiesc cumpătarea şi chibzuinţa sunt nişte sinucigaşi inconştienţi care îi trag şi pe alţii în groapă după ei. Iată, de exemplu, pentru un bun analist al economiei fotbalului românesc nu va fi o mare surpriză să constate că, în ciuda clişeelor presei sportive, adevărata dramă economică a verii nu va fi la Rapid, ci la Dinamo, în perspectiva în care ei nu vor deveni campioni. Iar provocările financiare nu vor ocoli nici celelalte cluburi, astfel încât prevăd că vor fi destui care vor privi cu jind către Rapid, unde, de bine de rău, sunt în vigoare unele dintre cele mai consistente contracte din fotbalul românesc, contracte care, cu toate necazurile crizei, au fost respectate, în ciuda plângerilor false ale unora care s-au tot văitat, de-a lungul campionatului, că «Copos nu ne dă bani», deşi încasau constant sume grase fără prea mari performanţe. Sume pe care, imediat ce le încasau, unii se grăbeau să le «investească» prin cluburi, uitând de obligaţiile impuse de viaţa sportivă", a scris, marţi, pe blogul său George Copos.

Oficialul giuleştean este de părere că grupările care nu se vor adapta la noile realităţi economice vor falimenta. "Criza mondială va produce schimbări fundamentale în economia planetei, iar aceste prefaceri vor afecta şi cluburile de fotbal. Cine nu va fi pregătit pentru schimbare, pentru acceptarea noilor realităţi economice, va fi sortit pieirii. (...). Atât în sport, cât şi în întreaga economie, performanţa, creativitatea şi productivitatea sunt cele care produc bunăstare. Cine este performant trebuie răsplătit pe măsură, cine nu, trebuie să-şi ia gândul de la salarii substanţiale şi prime grase plătite pentru mimarea competiţiei", explică acţionarul majoritar.

Cauza problemelor financiare ale clubului Rapid nu este patronul, susţine George Copos. "A devenit un loc comun ca unii care se erijează în comentatori ai fenomenului sportiv, ale căror competenţe mă abţin să le judec, să se refere fără să se gândească prea mult la «problemele financiare» ale Rapidului. Iar cauza tuturor acestor probleme este găsită cu mare uşurinţă: patronul. Ei bine, nu sunt deloc de acord cu un asemenea mod de a evalua lucrurile. Mi se pare cel puţin superficială şi dăunătoare atitudinea celor care, în virtutea inerţiei, continuă să îmbrăţişeze sau să accepte opinia preconcepută conform căreia Rapidul este singurul club din România care are probleme la bani. Haideţi să judecăm corect, obiectiv, fără prejudecăţi provocările financiare care afectează şi vor afecta toate cluburile de fotbal. Iar dacă nu ne trezim la timp, vom plăti din greu, criza nu iartă pe nimeni şi nu are nici simpatii fotbalistice", a afirmat el.

Chiar dacă şansele de calificare în ediţia viitoare a Ligii Europa au scăzut după înfrângerea suferită în partida din deplasare cu FC Vaslui, Copos este în continuare optimist. "Sunt convins că Rapid va juca în Europa League în sezonul următor", a spus George Copos.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici