Copos: Mai aşteaptăm ministerul o săptămână, iar dacă nu se rezolvă închiriem Arena Naţională

Acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat, luni, agenţiei de presă MEDIAFAX, că mai aşteaptă o săptămână ca Ministerul Transporturilor să se implice în rezolvarea problemei Stadionului Giuleşti, în caz contrar urmând să semneze contractul de închiriere a Arenei Naţionale.

173 afișări
Imaginea articolului Copos: Mai aşteaptăm ministerul o săptămână, iar dacă nu se rezolvă închiriem Arena Naţională

Copos: Mai aşteaptăm ministerul o săptămână, iar dacă nu se rezolvă închiriem Arena Naţională (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"Dacă până la începutul săptămânii viitoare ministerul nu se implică în rezolvarea acestei probleme delicate privind Stadionul Giuleşti atunci noi vom semna contractul pentru închirierea Arenei Naţionale. Ştim că este o problemă extrem de delicată, însă nu mai putem aştepta pentru că trebuie să punem în vânzare abonamentele pentru turul campionatului. Dacă nu suntem invitaţi la discuţii şi nu se înţelege exact situaţia, atunci înseamnă că noi, rapidiştii, suntem izgoniţi de pe Giuleşti şi vom merge în instanţă pentru a recupera daunele. Pentru că FC Rapid a investit din postura de chiriaş două milioane de euro în acel stadion. Eu am discutat cu Răzvan, cu domnul Dinu Gheorghe, cu jucătorii, cu suporterii şi toţi ne dorim foarte tare să continuăm pe Giuleşti. Dar dacă nu se poate şi vom fi izgoniţi, mergem să jucăm pe Arena Naţională", a spus Copos.

Oficialul rapidist a menţionat că încasările din bilete vor acoperi fără probleme chiria pentru Arena Naţională.

"Într-adevăr, chiria pe Arena Naţională va fi mai mare. Însă acel stadion este de nota 10. Este fabulos, l-am văzut, nu se compară cu niciun alt stadion din ţară. Condiţiile de acolo îndeplinesc cele mai înalte cerinţe. Chiria pentru un meci ar fi de 18.000 de euro, însă noi nu vom avea nevoie de 55.000 de locuri la fiecare partidă de pe teren propriu, aşa că vom plăti mai puţin. Vrem să luăm numai primul inel al tribunelor, care oferă aproximativ 20.000 de locuri, dintre care 3.000 în zona VIP. Dacă luăm în calcul un preţ mediu de 10 euro pentru un bilet, atunci încasările ar fi de 200.000 de euro. Din care se poate plăti chiria fără probleme", a explicat acţionarul majoritar al grupării giuleştene.

George Copos a publicat pe blogul său personal o scrisoare deschisă ministrului Transporturilor, Anca Boagiu, în care solicită intervenţia acesteia pentru stingerea cât mai urgentă a litigiului dintre CS Rapid şi FC Rapid privind contractul de închiriere a Stadionului "Giuleşti - Valentin Stănescu".

"Pe această cale vă solicităm, doamnă Ministru, să binevoiţi a face uz de autoritatea dumneavoastră pentru ca cele două părţi implicate în acest conflict fratricid, între două structuri sportive ale aceleiaşi familii, Familia Ceferiştilor, să se aşeze din nou la masa negocierilor pentru a găsi o soluţie simplă la o chestiune care ţine, în primul rând, de interpretarea legii fiscale. Totodată, convins de faptul că orice contract reprezintă legea părţilor implicate şi că acesta trebuie lăsat să îşi producă efectele dorite de părţi, FC Rapid doreşte ca acel contract de închiriere a stadionului, semnat în 2005 şi valabil până în 2012, să fie lăsat să producă efecte până la data expirării sale, urmând ca el să fie renegociat la acea dată", scrie oficialul rapidist pe blog.

El menţionază că FC Rapid a efectuat lucrări de amenajare şi modernizare a stadionului Giuleşti în valoare de 2.070.765 de euro.

"Pentru a putea utiliza stadionul în condiţii regulamentare, impuse de forurile internaţionale, FC Rapid a efectuat lucrări de amenajare şi modernizare a arenei, constând, între altele, în: instalarea unui nou gazon, lucrări de construcţii şi consolidare la Tribuna I şi la Tribuna Oficială, instalarea de scaune şi fotolii în tribune, instalarea tabelei electronice, montarea de turnicheţi la intrări, modernizarea instalaţiei de nocturnă, instalarea sistemului de supraveghere video etc, lucrări care se ridică la valoarea de 2.070.765 Euro", precizează Copos.

Acţionarul majoritar susţine că suma exactă pe care gruparea giuleşteană o datorează administratorului CS Rapid este de 131.769,21 lei.

"Datorită, în principal, interpretării diferite ale unor prevederi din legislaţia fiscală a ţării noastre privind taxa pe valoare adăugată, precum şi nerespectării Protocolului semnat, în luna iulie 2009, între preşedintele CS Rapid şi preşedintele FC Rapid, protocol care reglementa obligaţiile lunare în ceea ce priveşte plata utilităţilor, s-a ajuns la poziţii divergente privind cuantumul sumei datorate de FC Rapid. Dificultăţile de comunicare cu SC Rapid, care nu ne-a furnizat în timp util informaţiile necesare pentru a putea efectua plăţile, în cuantumul legal şi contractual, au dus la întârzierea în plată a unei sume de 131.769,21 lei, În nici un caz FC Rapid nu datorează suma de 150.000 euro, la care face referire CS Rapid. Clubul nostru şi-a manifestat şi îşi manifestă în continuare totala disponibilitate de a achita integral suma în cauză, în termen de maximum 48 de ore de la momentul în care se ajunge la un acord între cele două părţi", explică George Copos.

Clubul Sportiv Rapid a reziliat, la 14 iulie, contractul cu FC Rapid privind folosirea arenei din Giuleşti din cauza datoriilor pe care clubul de fotbal le are către proprietarul bazei, iar conducerea grupării din Liga I a decis să dispute primul meci din noul sezon pe stadionul formaţiei Sportul Studenţesc. Preşedintele CS Rapid, Vali Ionescu Caciureac, a anunţat că nu se pune problema să se negocieze alt contract cu FC Rapid până când clubul de fotbal nu achită datoria de aproximativ 150.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici