Copos: Nu se problema revenirii lui Şumudică la Rapid, credem în continuare în Sabău

Acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat, luni, că nu se pune problema revenirii la gruparea giuleşteană a lui Marius Şumudică, antrenor care a demisionat recent de la FC Vaslui, deoarece conducerea clubului crede în continuare în tehnicianul Ioan Ovidiu Sabău.

71 afișări
Imaginea articolului Copos: Nu se problema revenirii lui Şumudică la Rapid, credem în continuare în Sabău

George Copos (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Atâta timp cât Marius (n.r. - Marius Şumudică) nu va reuşi să aibă un parcurs de cel puţin doi ani la o echipă, cu care să facă performanţă reală, problema revenirii lui în Giuleşti nu se pune, atâta timp cât eu răspund de destinele Rapidului! Clubul nostru are un antrenor bun, în care continuăm să credem, şi în care vom crede şi mai mult peste 2 ani. Motiv pentru care demersuri făcute pe lângă suporteri, sponsori ori apropiaţi ai echipei, nu vor avea nici o şansă de reuşită. Ar fi bine ca ele să înceteze", se menţionează într-un comunicat al acţionarului rapidist, remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

George Copos a explicat că Şumudică "este un reprezentant marcant al noului val de specialişti" şi "un om dedicat şi de caracter". "Există însă, după părerea mea, o mare problemă a lui Marius Şumudică. În doar câţiva ani cariera lui de antrenor l-a dus pe băncile tehnice ale unor echipe importante din Liga I, într-un timp mult prea scurt. Lista echipelor din Prima Ligă pe la care a trecut Marius este considerabilă: Astra, Gloria Bistriţa, Rapid, Braşov, Vaslui. Dacă luăm în consideraţie şi echipele Rocar, Berceni, Inter Gaz, Progresul şi Farul Constanţa, pe care le-a antrenat, lista devine chiar impresionantă. La nici una din aceste echipe, cu excepţia Rapidului, Marius Şumudică nu a stat mai mult de o jumătate de sezon. Performanţa nu se realizează nici cu orgolii, nici cu ambiţii, nici cu nervi. Se realizează cu răbdare, cu calm, cu dăruire şi cu muncă constantă. Cu continuitate, nu cu salturi", a adăugat Copos.

Acţionarul majoritar susţine că ideea schimbării conducerii tehnice, lansată de finanţatorul Gigi Becali, este doar o tactică de a destabiliza echipa Rapid înaintea partidei cu Steaua din această seară. "Distinsul domn GI (n.r. - Gigi Becali) este, uneori, plin de un umor «specific» lui. Alteori umorul lui este, în mare măsură, lipsit, de legătura cu realitatea", a mai spus Copos.

Tehnicianul Marius Şumudică a renunţat la conducerea tehnică a formaţiei FC Vaslui după înfrângerea suferită, duminică, în partida din deplasare cu FC Braşov.

Echipa Rapid întâlneşte, în această seară, de la ora 20.30, pe Arena Naţională, formaţia Steaua, într-o partidă contând pentru etapa a IX-a a Ligii I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici