Copos pe blogul său: "Justiţie dreaptă!"

Acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a postat, marţi, un articol pe blogul său, în care afirmă că decizia Tribunalului Bucureşti de a-l achita în dosarul transferurilor arată că, "în sfârşit, justiţia este imparţială şi dreaptă".

48 afișări
Imaginea articolului Copos pe blogul său: "Justiţie dreaptă!"

George Copos (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Întotdeauna am avut încredere în dreptate, adevăr şi corectitudine. Expresia socială a dreptăţii fiind justiţia, am avut mereu încredere în justiţie. Ştiu că justiţia nu judecă după cine sunt sau după cum arată persoanele ajunse în faţa ei. Ea cântăreşte doar faptele şi le apreciază după unica măsură corectă: justeţea lor. Singurul lucru care interesează este următorul: oamenii care îşi caută dreptatea au respectat sau nu litera legii în acţiunile lor. Litera legii este, în ultimă instanţă, cea care contează.Hotărârea judecătorească pronunţată astăzi de Tribunalul Bucureşti arată că, în sfârşit, Justiţia este imparţială şi dreaptă. După ani de hărţuieli, după lungi perioade de citări, de audieri, de pledoarii, de timp petrecut în sălile de judecată, după atâta amar de vreme în care puteam face lucruri mult, mult mai folositoare, Justiţia a dat verdictul: achitat. Nimic din ceea ce am făcut nu a încălcat litera legii", a scris Copos, în artiolul intitulat "Justiţie dreaptă".

El a precizat că transferurile pe care le-a realizat au fost efectuate legal, iar "justiţia a înţeles" acest lucru.

"Până la urmă, lucrurile sunt simple: s-au efectuat transferuri de fotbalişti, cluburile au încasat bani, s-au plătit impozite, în conformitate cu litera legii. Am respectat litera legii şi Justiţia a înţeles aceasta. Fapt pentru care îi prezentăm respectul nostru. Justiţia există. S-a făcut dreptate! În faţa instanţei competente, nu în mass media!", a adăugat oficialul rapidist.

Cei opt inculpaţi în dosarul transferurilor de jucători de fotbal, Ioan şi Victor Becali, George Copos, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Cristi Borcea, Gigi Neţoiu şi Gheorghe Popescu, au fost achitaţi, marţi, de Tribunalul Bucureşti.

Totodată, instanţa a ridicat sechestul asigurator pe conturile cluburilor FC Dinamo, Rapid, Oţelul Galaţi şi Gloria Bistriţa, precum şi pe cele ale fraţilor Becali. Cheltuileile de judecată rămân în sarcina statului.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, în 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu, Cristian Borcea, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

În rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999 - 2005.

Procesul a avut 39 de termene şi s-a încheiat după trei ani şi patru luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici