Copos, Stoica, Pădureanu, Popescu, Neţoiu, Borcea şi verii Becali, deferiţi justiţiei de DNA

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au trimis în judecată opt persoane, printre care George Copos şi Mihai Stoica, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs o pagubă de 11,5 milioane de dolari.

146 afișări
Imaginea articolului Copos, Stoica, Pădureanu, Popescu, Neţoiu, Borcea şi verii Becali, deferiţi justiţiei de DNA

Copos, Stoica, Pădureanu, Popescu, Neţoiu, Borcea şi verii Becali, deferiţi justiţiei de DNA

Inculpatul Neţoiu Gheorghe, semnatar al transferului lui Alexa Dan din anul 2004, ar fi solicitat clubului chinez Beijing Guoan virarea sumei de 403.000 de euro din valoarea totală a transferului de 730.000 de euro, în contul firmei olandeze de tip SRL Pyralis.

Prin această manevră financiară, inculpatul sus-menţionat împreună cu inculpaţii Borcea Cristian şi Becali Ioan au prejudiciat clubul Dinamo, în contul căruia a ajuns ca sumă totală de transfer doar 327.000 de euro.

Astfel, arată DNA, prejudiciul total creat de cei opt inculpaţi este de: 4.113.648 de lei în dauna statului român (1.485.071,5 de dolari calculat la cursul mediu de schimb pe perioada 1999 - 2005); 598.667 de dolari în dauna Federaţiei Române de Fotbal; 10.969.690 de dolari în dauna cluburilor de fotbal Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Oţelul Galaţi şi Gloria Bistriţa.

Potrivit anchetatorilor:

Clubul Dinamo Bucureşti a fost păgubit cu 5.924.690 de dolari, prin transferarea jucătorilor Florin Cernat. Cosmin Contra, Paul Codrea, Bogdan Mara, Dan Alexa, Adrian Mihalcea şi Nicolae Mitea.

Clubul Gloria Bistriţa a fost păgubit cu 1.695.000 de dolari, prin transferul fotbaliştilor Ionel Ganea, Lucian Sânmărtean

Rapid Bucureşti cu 2.800.000 de dolari prin transferul lui Florin Bratu şi al lui Cristian Dulcă.

Oţelul Galaţi ar fi fost prejudiciat cu 550.000 de dolari prin transferul lui Iulian Arhire.

Pentru recuperarea prejudiciului, DNA precizează că s-a instituit sechestru asigurator asupra bunurilor şi conturilor inculpaţilor şi părţilor responsabile civilmente - Cluburile SC Dinamo Bucureşti, Gloria Bistriţa, Rapid Bucureşti şi Oţelul Galaţi.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dată fiind calitatea de senator a inculpatului Copos Gheorghe.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici