Coreea de Nord nu vrea să audă imnul Coreei de Sud la meciul de fotbal din preliminariile CM

Coreea de Nord, care va întâlni, în data de 26 martie, la Phenian, naţionala Coreei de Sud, într-un meci din preliminariile Cupei Mondiale din 2010, nu vrea ca la partida respectivă să fie intonat imnul naţional al adversarei şi să fie arborat drapelul sud-coreenilor.

4 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord nu vrea să audă imnul Coreei de Sud la meciul de fotbal din preliminariile CM

Coreea de Nord nu vrea să audă imnul Coreei de Sud la meciul de fotbal din preliminariile CM

"Nu am reuşit să ne înţelegem cu nord-coreenii, deoarece ei au explicat că nu pot să permită intonarea imnului Coreei de Sud şi ca drapelul nostru să fie arborat, deşi nu este vorba de un meci amical, ci de unul oficial organizat sub egida FIFA", a declarat vicepreşedintele federaţiei sud-coreene, Cho Jung-Yeon. "Nord-coreenii spun că nu au văzut niciodată în istorie drapelul sud-coreean arborat sau imnul naţional sud-coreean difuzat pe teritoriul lor, astfel că nu ne pot permite acest lucru acum", a precizat oficialul forului din Coreea de Sud.

Cho Jung-Yeon a precizat că, în ciuda refuzului nord-coreenilor, Coreea de Sud nu intenţionează să renunţe la intonarea imnului şi la arborarea drapelului. El a menţionat că, deoarece este vorba de un meci oficial între cele două ţări, refuză un drapel şi un imn "unificate" şi preferă ca partida să aibă loc, dacă este necesar, pe teren neutru.

Reprezerntativele celor două ţări s-au întâlnit ultima dată în 1990, într-un meci amical la Phenian.

Coreea de Nord şi cea de Sud fac parte din grupa a treia a preliminariilor Cupei Mondiale din 2010, zona Asia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici