Coreea de Sud şi Coreea de Nord se vor întâlni în preliminariile de fotbal feminin pentru Paris 2024

Coreea de Sud şi Coreea de Nord se vor confrunta în calificările la fotbal feminin pentru Jocurile Olimpice de anul viitor de la Paris. Ţările vecine, aflate în război din punct de vedere tehnic pe fondul tensiunilor politice actuale, au fost repartizate în aceeaşi grupă în preliminariile asiatice.

140 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud şi Coreea de Nord se vor întâlni în preliminariile de fotbal feminin pentru Paris 2024

Coreea de Sud şi Coreea de Nord se vor întâlni în preliminariile de fotbal feminin pentru Paris 2024

China, medaliată cu argint la Atlanta 1996, a fost desemnată gazda Grupei B, în care se află şi Thailanda.

Coreea de Sud şi Coreea de Nord se vor întâlni pe 29 octombrie.

Cele două formaţii trebuiau să se întâlnească în turul al treilea al calificărilor pentru Tokyo 2020, numai că Coreea de Nord s-a retras de la turneul din Coreea de Sud.

Coreea de Nord a jucat la Beijing 2008 şi Londra 2012, în timp ce Coreea de Sud nu s-a calificat niciodată la un turneu olimpic de fotbal feminin.

Coreea de Sud a obţinut o singură victorie în cele 15 confruntări cu Coreea de Nord, ultima întâlnire având loc în 2017 şi încheindu-se la egalitate, 1-1.

Tragerea la sorţi oficială pentru turul al doilea al preliminariilor asiatice a avut loc la sediul Confederaţiei Asiatice de Fotbal din Kuala Lumpur, în Malaezia.

Australia va găzdui meciurile din Grupa A, din care mai face parte Taipeiul Chinez, Filipine şi Iran.

"Să aflăm cum arată drumul nostru spre Paris 2024 ne oferă o claritate binevenită în ceea ce priveşte sarcina care ne aşteaptă şi suntem încântaţi să ne începem campania pe teren propriu cu sprijinul fanilor noştri extraordinari", a declarat antrenorul principal al Australiei, Tony Gustavsson.

Grupa C va fi găzduită de Uzbekistan, care a fost tras la sorţi alături de capul de serie şi medaliata cu argint de la Londra 2012, Japonia, precum şi Vietnam şi India.

Meciurile din toate cele trei grupe vor avea loc între 26 octombrie şi 1 noiembrie.

Cele trei câştigătoare ale grupelor şi cele mai bine clasate ocupante ale locurilor secunde vor evolua în turul trei pentru a juca două perechi de meciuri acasă şi în deplasare, programate să se desfăşoare la 24 februarie anul viitor.

Învingătoarele finale vor ocupa cele două locuri rezervate Asiei pentru Paris 2024.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici