Corina Ungureanu şi Paula Ivan participă, duminică, la Crosul Universităţii din Bucureşti

Corina Ungureanu, fosta campioană mondială şi europeană la gimnastică, şi Paula Ivan, fosta campioană olimpică la atletism, dau startul, duminică, de la ora 11.00, Crosului Universităţii din Bucureşti, care se va desfăşura pe traseul Facultatea de Drept - strada Lujerului, din cartierul Militari.

319 afișări
Imaginea articolului Corina Ungureanu şi Paula Ivan participă, duminică, la Crosul Universităţii din Bucureşti

Corina Ungureanu (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Ca şi la ediţiile anterioare, aproximativ 3.000 de participanţi, marea majoritate din mediile studenţeşti, sunt aşteptaţi la startul celui mai mare eveniment sportiv din Capitală dedicat tinerilor, anunţă organizatorii.

Competiţia, organizată începând din 1992 de Universitatea din Bucureşti, are ca obiectiv promovarea valorilor nobile ale sportului, încurajarea unui stil de viaţă sănătos şi armonios şi a unei atitudini competiţionale. Sunt vizate toate categoriile de vârstă, la nivel de amatori, studenţii de la Universitatea din Bucureşti, dar şi toţi cei atraşi de practicarea de plăcere a sportului, de spiritul combativ şi de cultivarea fair-play-ului.

Crostul se va desfăşura pe un traseu de aproximativ 3.800 de metri. Punctul de start va fi, ca în fiecare an, Piaţa Operei (Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti), traseul continuând apoi pe Splaiul Independenţei-Şoseaua Cotroceni - Bulevardul Iuliu Maniu, iar linia de finish se va afla în parcarea hipermarketului Cora Lujerului.

Crosul are şase niveluri de înscriere: adolescenţi între 12 şi 18 ani, seniori între 19 şi 41 de ani, veterani de peste 42 de ani, studenţi ai Universităţii din Bucuresti, angajaţi ai Universităţii din Bucureşti şi angajaţi Cora. Primele trei câştigătoare şi primii trei câştigători de la fiecare categorie vor primi premii importante oferite de sponsorii com­petiţiei, mai spun organizatorii.

De asemenea, la această ediţie se vor strânge fonduri pentru asociaţia M.A.M.E., pentru a sprijini lupta împotriva cancerului la copii.

Ca la fiecare ediţie, doritorii se pot înscrie chiar în ziua competiţiei, pe baza actului de identitate, în curtea Facultăţii de Drept, între orele 7.30 şi 10.40.

În timpul desfăşurării crosului, circulaţia rutieră va fi închisă pe Bulevardul Mihail Kogălniceanu, între strada Vasile Pârvan şi Splaiul Independenţei, pe Splaiul Independenţei, între Podul Operei Române şi Podul Cotroceni, a anunţat Brigada Rutieră a Capitalei.

De asemenea, traficul rutier va fi restricţionat pe banda a treia de circulaţie pe Bulevardul Iuliu Maniu, între Şoseaua Grozăveşti şi strada Lujerului, şi se va închide total pe Şoseaua Cotroceni, între Podul Cotroceni şi Podul Grozăveşti.

Şoferii au ca rute ocolitoare Bulevardul Mihail Kogălniceanu - strada Vasile Pârvan - Calea Plevnei - strada Constantin Noica - Podul Cotroceni sau strada Sf. Elefterie - Splaiul Independenţei - Podul Haşdeu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici