Cornel Dinu: Cred că eu am fost ostracizat din momentul în care s-a schimbat conducerea

Administratorul delegat al FC Dinamo, Cornel Dinu, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că nu este surprins de posibilitatea să fie înlăturat din cadrul clubului, considerând că a fost ostracizat din momentul în care s-a schimbat conducerea grupării "alb-roşii".

215 afișări
Imaginea articolului Cornel Dinu: Cred că eu am fost ostracizat din momentul în care s-a schimbat conducerea

Cornel Dinu: Cred că eu am fost ostracizat din momentul în care s-a schimbat conducerea (Imagine: Vlad Chirea / MediafaxFoto)

Cornel Dinu consideră că va fi foarte greu ca Dinamo să schimbe lotul de jucători în proporţie de 80 la sută, aşa cum a declarat finanţatorul Ionuţ Negoiţă: "Nu prea mă simt bine, am avut un puseu de tensiune. Nu vreau să comentez strategia lor, eu am păreri particulare despre fotbal, nimic nu se poate câştiga peste noapte. Probabil că încearcă să câştige timp. Ar trebui păstrat un filon de echipă, trebuie aduşi fotbalişti pe posturile deficitare, trebuie promovaţi tinerii, e o muncă grea, de competenţă. E o muncă făcută de admiratori şi de pasionaţi de fotbal sau de puterea pe care ţi-o dă naşterea prin fotbal. Problema care se pune este că e foarte greu să reconstruieşti o echipă de la zero. Mai ales că era o atmosferă bună la Dinamo. Să nu uităm că în etapa a noua din retur Dinamo era pe primul loc. La Bistriţa apoi a ieşit scandalul, când au spus că aduc 30 de jucători. Nu ai voie să faci aşa ceva, mai ales la noi, un popor emoţional. Şi de aici s-a ales praful. Mai multe nu pot să comentez, nu am fost întrebat, nu am fost solicitat. Cred că eu am fost ostracizat din momentul în care s-a schimbat conducerea. Şi probabil că mai sunt şi istorii mai vechi", a afirmat fostul internaţional.

Întrebat dacă îşi vede viitorul legat de clubul Dinamo, Dinu a spus că nu îşi cunoaşte nici măcar prezentul. "Legat de viitorul meu nu ştiu ce să spun. Nu ştiu pentru că nu îmi cunosc prezentul. Sper să fiu sănătos, deşi m-am plictisit de mizeria asta din România. Ce se întâmplă depăşeşte orice imaginaţie. Noii miliardari care dictează totul şi ştiu totul... Eu nu am vorbit absolut deloc cu ei. Am vorbit acum trei luni de zile. Nu mi s-a spus nici măcar te ocupi de aia sau de aia, nimic, nimic. Ei sunt pricepuţi. Eu îl ştiu bine pe Anghelache, din '82, se ocupa de spionaj industrial. În '86 l-au dat afară şi apoi l-a pus şeful tuturor societăţilor de comerţ exterior ale SIE, Dunărea, Crescent, toate alea", a declarat Dinu pentru MEDIAFAX.

Oficialul grupării "ab-roşii" consideră că decăderile unei echipe sunt inerente, aducând drept argument cazul formaţiei Steaua, care a aşteptat şapte ani să devină campioană. "Steaua este o echipă mai puternică decât Dinamo la ora actuală. Dinamo a fost din păcate pe un tobogan, nu poţi sta foarte mult pe culmi. Apoi au fost nişte momente venite mai mult din entuziasm. A fost vorba de sentimentalism, începând cu Cristi Borcea şi terminând cu domnul Badea, care au fost nişte oameni de suflet şi apropiaţi de jucători din toate punctele de vedere. Din păcate a fost criza asta financiară, nu au mai apucat să aducă jucători ca lumea. Şi aşa cheltuiseră mulţi bani înainte. Se întâmplă chestii din acestea, creşterile şi descreşterile sunt inerente. E greu să ajungi în vârf, dar cel mai greu e să te menţii acolo. Stelei i-a trebuit şapte ani să ajungă acolo", a mai spus Dinu.

Finanţatorul FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a declarat, miercuri, la Sport.ro, că va schimba lotul de jucători în proporţie de 80 la sută, lăsând să se înţeleagă faptul că şi administratorul delegat Cornel Dinu va părăsi clubul.

"Jucătorii care vor veni la Dinamo trebuie să fie trup şi suflet, să dea totul. Vrem să reconstruim de la zero şi asta vom face. Nu vreau să discutăm nume acum, discutăm în principiu. E un proiect, vor fi schimbări majore, probabil în proporţie de 80 la sută. Bineînţeles că vom găsi jucători. Dacă în România nu vom găsi jucători să fac o echipă, voi lua de afară, nu e o problemă. Sunt jucători destui. Nu am un buget de transferuri, vrem să facem o echipă tânără cu jucători care vor să joace", a declarat Negoiţă.

Întrebat dacă administratorul delegat Cornel Dinu va fi demis, Negoiţă a spus că va schimba tot. "Am spus că va fi totul nou, asta îmi doresc, asta îşi doresc şi suporterii. Cei care au fost au arătat ce pot. Vedem ce a arătat Dinamo în ultimii cinci ani. Drept urmare, îmi voi asuma 2-3 ani de reconstrucţie", a spus finanţatorul dinamovist.

Luni seară, într-o intervenţie telefonică la DigiSport, Negoiţă i-a reproşat lui Dinu că îi dă cu părerea şi critică echipa şi conducerea clubului.

"Aveţi şi dumneavoastră persoane acolo, care au criticat şi şi-au dat cu părerea. Da, probabil este vorba despre domnul Dinu. Eu îmi văd de treaba mea, voi veni cu persoane noi, voi veni cu legende noi, cum e Dudu Georgescu, cel mai mare fotbalist, care are şi caracter. Toţi cei care au avut o contribuţie importantă în conducerea lui Dinamo şi-au arătat valoarea. Trebuie să-i las şi pe alţi, să văd ce pot şi ce ştiu. Sunt multe legende, Dudu Georgescu este o legendă mult mai importantă decât domnul Dinu, adică are performanţe mult mai mari", a declarat Negoiţă, care a anunţat totodată demiterea tehnicianului Cornel Ţălnar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici