Cornel Dinu, despre situaţia de la Dinamo: E o problemă profundă şi trebuie tratată cu seriozitate

Cornel Dinu a vorbit despre problemele cu care se confruntă Dinamo. De o bună perioadă de timp clubul este de vânzare, dar oamenii de afaceri nu vor să îl cumpere cu adevărat. Câţiva dintre ei, care şi-au arătat interesul public, au renunţat între timp din diverse motive.

140 afișări
Imaginea articolului Cornel Dinu, despre situaţia de la Dinamo: E o problemă profundă şi trebuie tratată cu seriozitate

Cornel Dinu, despre situaţia de la Dinamo: E o problemă profundă şi trebuie tratată cu seriozitate

Dinu este de părere că Viorel Cataramă şi Dumitru Dragomir, doi dintre cei care au anunţat că vor să cumpere Dinamo, nu au cum să readucă echipa între primele cluburi din România, pentru că nu au strategia potrivită. ”La ce trăim noi după 1990, cam orice este posibil, din păcate. Nu vreau să mă refer neapărat la Cataramă sau alte nume care au lansat că vor să cumpere Dinamo. Aici este o problemă mult mai profundă şi trebuie neapărat tratată cu foarte multă seriozitate.

Datul cu părerea şi aflatul în treabă sunt metode de lucru la români. Voi spuneţi de domnul Cataramă, dar imediat a apărut şi un partener al domnului Cataramă. E teribilă chestia. Oracolul de la Bălceşti, 'intru şi eu cu el, că vreau să câştig un ban'. Mă băieţi, staţi mă la un loc cu banul ăsta! Agnelli sau Moratti, când au preluat Inter şi Juventus, credeţi că şi-au propus să câştige bani?

E vorba de o anumită nobleţe, de educaţie. Nu e cazul nostru.” , a declarat Cornel Dinu la Telekom Sport, care e de părere că Gigi Becali, patronul echipei FCSB, este singurul care a rămas în fotbal, după 1990, şi a făcut bani:

”Cei care au preluat echipe după 1990 au combinat interesul de a fi cunoscuţi prin fotbal cu interesul de a câştiga nişte bani. La noi nu mai sunt, la vedere, oameni care să aibă mijloace financiare şi să fie în stare să preia şi să conducă un club. Este într-o oarecare măsură doar Gigi Becali, a mai fost Paszkany, care s-a retras.” .

Ionuţ Negoiţă, acţionarul principal de la Dinamo, este dispus să renunţe la pachetul majoritar de acţiuni pentru o sumă simbolică de un leu. Datoriile clubului se ridică la un total de aproape două milioane de euro, dintre care cele scadente în viitorul apropiat de 500.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici