Cornel Dinu: Reghecampf a primit 200.000 de euro ca să trântească un meci cu Bayern

Administratorul delegat al FC Dinamo, Cornel Dinu, a declarat într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor că Laurenţiu Reghecampf a primit suma de 200.000 de euro de la mafia sârbă a pariurilor, pentru a aranja o partidă cu Bayern Munchen, pe vremea când actualul antrenor stelist evolua la Cottbus.

935 afișări
Imaginea articolului Cornel Dinu: Reghecampf a primit 200.000 de euro ca să trântească un meci cu Bayern

Cornel Dinu: Reghecampf a primit 200.000 de euro ca să trântească un meci cu Bayern (Imagine: Vlad Chirea / MediafaxFoto)

Cornel Dinu a precizat că meciul dintre Bayern Munchen şi Energie Cottbus ar fi trebuit să se termine la o diferenţă de trei goluri, însă scorul final a fost 3-1. Nemulţumiţi, sârbii implicaţi în afacere i-au cerut imediat banii înapoi lui Reghecampf, a continuat Dinu. "N-ar trebui să intru în dialog cu un asemenea personaj (n.r. - Anamaria Prodan, soţia antrenorului Laurenţiu Reghecampf), dar ţin să-i aduc aminte că ar face bine să-mi fie recunoscătoare că l-am scăpat pe soţul ei de la răzbunarea iminentă a sârbilor. Se întâmpla după un meci Bayern - Cottbus. Eram, într-o seară, la masă la Trattoria cu Răzvan Boanchiş şi cu patronul restaurantului, Vali Sălăgean. Şi primesc un telefon de la Iulian Chiriţă, naşul de la prima cununie al lui Reghecampf. Îmi spune: «Tată, cum îl salvăm pe finu', că a dat de necaz?!». Cu o zi înaintea partidei, primise 200.000 de euro ca să trântească partida cu Bayern, care trebuia să se termine la trei goluri diferenţă. Erau el şi încă vreo doi. S-a terminat însă 3-1. Iar lui Reghecampf i-au transmis băieţii că trebuie să se prezinte imediat cu banii înapoi! El credea că-i pârleşte pe sârbi, avea senzaţia că discută cu Romică Paşcu", a afirmat oficialul dinamovist pentru Gazeta Sporturilor.

Administratorul delegat al FC Dinamo susţine că i-a salvat viaţa fostului jucător, obţinând o prelungire a termenului de înapoiere a banilor către gruparea sârbă. "Am vorbit la Belgrad şi i-am rugat pe oameni să-l mai păsuiască o zi cu banii. Tipii voiau să primească suma înapoi chiar în acea seară, i-am obţinut lui Reghecampf o păsuire până dimineaţa. Aşa i-am salvat viaţa, credeţi-mă, dintr-o acţiune de incriminare penală, în care sârbii îl rezolvau repede, cu gloanţele! I-am spus şi lui Chiriţă să-i transmită să nu se joace cu treburile astea, că sârbii te lasă în rigolă pentru cinci dolari! Şi poate că lui Reghecampf îi spune ceva numele Mile", a mai spus Dinu.

Meciul la care face referire Dinu ar putea fi cel din data 21 septembrie 2002, disputat la Munchen, în etapa a VI-a a 1.Bundesliga, Bayern-Energie, scor 3-1 (1-1). Reghecampf a evoluat în acea partidă 66 de minute, fiind înlocuit la scorul de 2-1.

Afirmaţiile lui Cornel Dinu au fost făcute după ce Anamaria Prodan l-a atacat dur pe o reţea de socializare, numindu-l pe fostul internaţional gropar al fotbalului românesc: "Au mai rămas cîţiva gropari ai fotbalului românesc în viaţă şi se chinuiesc să distrugă şi ce-a mai rămas bun. De 7 sau de 9 ani aud vorbind doar de imperiul bizantin, de balcanism, de domnitori. Îmi e greaţă de acest spectacol ieftin. Să-mi explice eminenţa cenuşie a fotbalului cum o echipă naţională poate să fie eliminată de nişte pescari amatori de la Knattspyrnufélag cu un rezultat de pomină în analele fotbalului? Cum o echipă poate să conducă pînă în minutul 70 cu 4-0 şi în 20 de minute să piardă meciul cu 5-4, cu Foresta?", a postat, luni, Anamaria Prodan pe Facebook.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici